שימוש בלציטין

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/04/2002 | 08:23 | מאת: אביטל

קראתי שאפשר להשתמש בגרגירי לציטין שקונים בחנויות טבע כתחליף לשמן במתכונים. על הקופסא כתוב שהמקור הוא גרגירי סויה. למשל במתכון ללחם, 2 כפות גרגירי לציטין במקום שתי כפות שמן. ( הלחם אגב יצא די טעים ) מה הייתרונות או חסרונות של שימוש כזה ? והאם יש חשש לצריכת יתר של לציטין ? תודה

09/04/2002 | 13:41 | מאת: יעל

ללציטין יש תכונה של פירוק שומנים.

12/04/2002 | 19:46 | מאת: נירה אולנד

שלום אביטל לציטין היה להיט גדול לפני כמה שנים. ייחסו לו תכונות של שיפור הזיכרון והיכולות השכליות, כמובן שהיתה הגזמה גדולה בהשפעתו. לציטין הוא חומר מתחלב (מצליח לקשר בין שמן למים וליצור תחליב), שקיים באופן טבעי במזונות רבים, למשל ביצים, סויה, אבוקדו, אגוזים, כל מזון שמשלב בין שמן למים כמעט. בגוף הלציטין משתתף בבניית מעטפת העצבים, ומכאן הייחוס לשיפור הזכרון. בדרך כלל אנחנו מקבלים דרך המזון מספיק והותר לציטין. הוא גם מוסף מלאכותית כמעט לכל מזון מוכן , מאפה או ממתק שתקני (את יכולה לבדוק ברשימת הרכיבים, הוא כמעט אוטומטית נמצא בכל דבר). לכן תזונתית את לא ממש מפיקה תועלת מעוד תוספת של לציטין. מבחינת טיב הלחם, בהחלט ייתכן שתוספת לציטין ללחם משפרת את מרקמו, בגלל התכונות המתחלבות של הלציטין. לציטין לא צריך לשמש אותך כתחליף לשמן, משתי סיבות: קודם כל , אין בו את חומצות השומן החיוניות שהגוף שלך צריך לקבל משמן. שנית, הוא עשיר בקלוריות, ואינו מהווה חיסכון קלורי משמעותי. בלחם גם לא תרגישי הבדל, אך במזונות אחרים את עלולה להרגיש גם הבדל בטעם בגלל חוסר השמן. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית