אבוקדו או גבינה שמנה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/04/2002 | 08:48 | מאת: אורה

אתמול הלכתי לסופר לחפש משהו למרוח על הלחם (לחם קל כמובן) מאחר שבזמן האחרון אכלתי כמות רבה של גבינות 5% התחשק לי לגוון ומצאתי גבינת פטה 19% שומן. לאחר התלבטות ועמידה ליד הקופה החלטתי שהגבינה משמינה יותר ממה שאני יכולה להרשות לעצמי, פניתי לאגף הירקות וקניתי אבוקדו מה משמין יותר, האבוקדו או הגבינה? מבחינת התזונה אני מאמינה שהאבוקדו מזין יותר במיוחד לאור העובדה שכבר אכלתי גבינות (אני חולת קוטג') באותו יום, האם אני צודקת? תודה ויום נעים

05/04/2002 | 16:17 | מאת: adi

אורה, מה יותר משמין ממה, אני לא יודעת, אבל לפחות, האבוקדו יותר בריא מהגבינה שבחרת. בתיאבון. עדי

05/04/2002 | 18:05 | מאת: לזר

היי אורה, אני היתי קונה את שניהם, אוכל בתאבון ויוצא להליכה של חצי שעה. נגמרו לי התשובות. כל טוב

05/04/2002 | 21:27 | מאת: נירה אולנד

שלום אורה גם אבוקדו וגם גבינה 19% הם מזונות עתירי שומן, ומשניהם אפשר לאכול, אך רצוי להקפיד על כמויות קטנות. השומן באבוקדו הוא שומן צמחי חד בלתי רווי, בריא ורצוי, אך הוא עדיין שומן, ועדיין עתיר קלוריות. בגבינות שמנות יש בנוסף לשומן גם כולסטרול בכמויות הולכות וגדלות (ככל שאחוז השומן גבוה יותר גם תכולת הכולסטרול גבוהה יותר). לכן, אם את מקפידה על תזונה דלת כולסטרול, גם עובדה זו חשובה עבורך. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית