יוגורט
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם ניתן לחמם יוגורט (כמן יוגורט דנונה לבן) בסיר או במיקרוגל כמן שמחממים חלב? (אם למשל אני רוצה פשוט בימקום חלב חם לשים יוגורט חם) תודה
בהקשר הזה מעניין לשאול האם ניתן להכין דיסת קוואקר עם גביע יוגורט כזה (דנונה למשל) במקום עם חלב?
שלום דלית וגם שמוליק, לא רצוי לחמם יוגורט, כי אז פג תוקפה של "הבקטריה הידידותית". בנוסף, היוגורט עדיף לדגנים הקרים (למשל, אול בראן ואחרים). קווקר היא דייסה חמה בהגדרה וטוב שכך, כי אחרת היא לא טעימה. אפשר גם על מיים חמים, אבל הכי טוב עם חלב חם. לא כדאי על חלב סויה על טעמיו, כי מתחברות עוד פחמימות מיותרות. אבל, אפשר להכין דייסת דגנים חמים עם שיבולת שועל ועוד דגנים בזול כאשר קונים מחנויות הטבע. אני לא מצליח להגיע לאיכות הקווקר, כי הוא ממש מיוצר על ידי מקצוענים (לפי דעתי), אבל הפשרה סבירה. אגב, שמתי לב שחלב הסויה לא יכול לספח אליו את הדגנים יחסית לאותה כמות של חלב רגיל. דלית, מה את רוצה לאכול עם יוגורט חם? ספרי קודם, כי סתם לחמם זה עיניין של בדיקה פשוטה ודי! עבור דלית מיוחד: בארצות הברית קיים כבר (אולי גם בארץ) קווקר רק לנשים! יע אני לגברים חבל"ז. בכלל האמריקאים לוקחים את זה ברצינות גדולה מדי. על גבי הקופסאות של הקווקר יש תמונות לילדים - אני מרגיש ילד ורק נשאר לי להשתתף בהגרלות המופיעות על גבי האריזה. נו... כל טוב
אז לא ניתן לעשות דיסת קוואקר חמה עם יוגורט? מה אלו כל מרקי היוגורט למיניהם?