מאכלים חריפים מגבירים תאבון?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/04/2002 | 10:01 | מאת: נינה

אני ממוצא דרום אמריקאי שידוע במאכליו החריפים לאחרונה הפחתתי בכמות התיבול החריף וראה זה פלא!!! התאבון "הבריא " שלי נרגע. האם זה כתוצאה מהפחתת החריפות באוכל?

03/04/2002 | 10:41 | מאת: נירה אולנד

שלום נינה הטעם החריף הוא למעשה לא טעם (אין לנו תאי חישה לטעם חריף על הלשון), כי אם כוויה שקורית על הלשון ולאורך מערכת העיכול, במגע עם חומרים צורבים שנמצאים במזונות מסויימים. יש אנשים שהתגובה שלהם לכאב שגורם הטעם החריף היא לאכול עוד, ויש כאלה שההיפך. מדובר בתגובה אישית. ייתכן בהחלט שבמקרה שלך החריף שימש גם כמעורר תיאבון, אך זו לא תגובה שבהכרח תקרה אצל כולם. הסיבה לכך שאנחנו נהנים מתחושת החריף היא שבתגובה לכאב ולכוויה המוח משחרר חומרים בשם אנדורפינים, שגורמים לנו לתחושת הנאה. אותם אנדורפינים מופרשים גם כתוצאה מאכילת שוקולד, קיום יחסי מין, ופעילות ספורטיבית אינטנסיבית. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית