ויטמין C

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/04/2002 | 09:27 | מאת: צחי

שלום, האם ריכוז ויטמין C יורד עם חשיפתו לאויר? יותר ספציפי - האם לאחר הכנת מיץ תפוזים, נניח כעבור יום, רמת הויטמין יורדת? האם רצוי לשתות את המיץ במקום? תודה וחג שמח.

03/04/2002 | 00:00 | מאת: לזר

שלום, כן צחי, ויטמין C נעלם כאשר הוא חשוף לאור. זו הסיבה העקרית שממליצים תמיד לאכול את הירקות קצוצים במקום ולא לאחסן לשימוש חוזר. ראה את התקציר של נירה בפינה השמאלית מעלה ליד התמונה של הירקות. קרא עד הסוף. חג שמח.

03/04/2002 | 10:38 | מאת: נירה אולנד

שלום צחי אכן כן, ויטמין C מתחמצן ונהרס במגע עם אויר, אור וחום. כשאתה סוחט מיץ מתפוז, כבר במהלך הכנת המיץ חלק מהויטמין נהרס, וככל שאתה נותן לו לעמוד במגע עם אויר (גם במקרר), מדקה לדקה כמות הויטמין פוחתת. רוב הסיכויים שכעבור מספר שעות כבר רוב הויטמין נהרס, אם לא כולו. לכן אני בדרך כלל ממליצה על אכילת הפרי השלם במקום הכנת מיץ, או סחיטה של המיץ ושתייתו מייד עם הסחיטה. מקורות נוספים לויטמים C , שכדאי לחתוך להכין ולאכול מיידית וללא בישול הם: עגבניה, פלפל, בצל ירוק, בצל יבש, עשבי תבלין שונים, קולרבי, כרוב, מלון, פרי הדר, תות שדה, קיווי, גויאבה. כמובן שאין כאן הנחיה להמנע מבישול, רק שווה לדאוג לאכול לפחות פעמיים ביום משהו מן הרשימה הזו בצורתו החיה, כדי לקבל את הויטמין C שיש לו להציע. בתיאבון.

04/04/2002 | 14:30 | מאת: צחי

תודה רבה על תשובתך המפורטת. כל יצרני המזון והשתיה התעשייתית המצהירים על קיומו של ויטמין C, במוצר שלהם, אם כך כיצד הם מצליחים לשמרו או שמא הצהרותיהם אינן מדויקות?

מנהל פורום תזונה טבעית