קופסאות שימורים וירקות קפואים.

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/04/2002 | 19:20 | מאת: דן

שלום, בתור סטודנט חסר זמן וחסר כישרון בבישול, אך עדיין רוצה להקפיד על תזונה בריאה, אני אוכל הרבה ירקות מקופסאות שימורים כמו תירס, אפונה ,שעועית (לבנה) תוך הקפדה על התווית "ללא חומר משמר או צבע מאכל" וכמו כן, ירקות מוקפאים (ברוקלי, תרד...). האם הערכים התזונתיים של המזון המשומר והקפוא נשמרים? האם יש חסרונות בצריכה כזו של מזון? תודה.

01/04/2002 | 22:57 | מאת: ניקולט

טוב שאתה מרבה באכילת ירקות . אבל, לא כדאי שרובם יבואו מקופסאות שימורים. חשוב שהחלק הגדול יבוא מירקות טריים. ( לא בעיה להקפיץ / לאדות ירקות בווק או במחבת) לגבי ירקות קפואים - הם עדיפים בהרבה על שימורים. בתיאבון.

02/04/2002 | 09:30 | מאת: יעל

בקפואים כן, הערך נשמר, במשומרים פחות, ואם לפני השימור עבר הירק תהליך של בישול- עוד פחות.

03/04/2002 | 10:10 | מאת: נירה אולנד

שלום דן מקובל כיום להניח שירקות, גם קפואים וגם משומרים (ללא חומרי שימור) שומרים על ערכיהם התזונתיים לא פחות מירקות טריים. זאת משום שההקפאה והשימור מתבצעים תוך זמן קצר מאד מהקטיף, בעוד שהירקות הטריים לעתים קרובות מונחים במשך שבוע שבועיים עד שהם נאכלים, ובזמן הזה הם מאבדים לא מעט מערכם התזונתי. לכן, אתה יכול בהחלט לבסס את האכילה שלך על ירקות קפואים ומשומרים, ללא דאגה. יחד עם זאת, ויטמין בעייתי הוא ויטמין C, שחשיבותו לבריאותך גדולה, והוא בעיקר נמצא בירקות ופירות טריים בלבד, הנאכלים שלמים או מייד עם חיתוכם והכנתם: עגבניה, פלפל, קולרבי, כרוב לבן, בצל יבש, בצל ירוק, מלון, תות שדה, פרי הדר, גויאבה, קיווי- אלה הם מקורות טובים לויטמין C, וכדאי שתקפיד לאכול לפחות 2 מהם מידי יום. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית