ירקות שחייבים בבישול?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/03/2002 | 22:00 | מאת: שאול

האם יש ירקות שהבישול או האידוי מנטרלים רעלים בהם ואסור לאכול אותם חיים? ( או ללא הבישול הזמינות שלהם לגוף מאוד נמוכה?) אני יודע שהדבר נאמר על גרעיני סויה. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
30/03/2002 | 13:03 | מאת: נירה אולנד

שלום שאול ירקות וקטניות שעשירים במיוחד בחלבון או בעמילן חייבים בישול לפני אכילתם. זאת משום שהם בדרך כלל מכילים גם חומרים מעכבי פירוק חלבון, או מעכבי פירוק עמילן. החומרים הללו נועדו לעזור לירק לשמור על שלמותו, אך בתוך מערכת העיכול שלנו הם מפריעים לעכול ולספיגה, ויכולים לגרום לכאבי בטן קשים ובעיות עיכול. בישול או אפיה מנטרלים את רוב החומרים מעכבי הפירוק הללו, ולכן הבישול או האפיה חשובים. בין המזונות שחייבים לעבור בישול תמצא את הקטניות מכל הסוגים (שעועית יבשה, חומוס יבש, אפונה יבשה, עדשים, פול), תפוחי אדמה ובטטות, דגנים יבשים (אורז, קמח תירס, גרגרי חיטה, וכד'). קטניות במצבן הירוק, כמו שעועית ירוקה אפונה ירוקה, פול ירוק, חומוס ירוק וכד' אינן מצריכות בישול אם הן צעירות. גם גרגרי תירס, כשהם צעירים ומתוקים, אינם מחייבים בישול. כל יתר הירקות אינם חייבים להיות מבושלים, אך לעתים קרובות הם קלים יותר לעיכול וחומרי המזון שבהם נספגים טוב יותר כשהם מבושלים (למשל ירקות כמו כרובית, ברוקולי, במיה, סלק, וכד'). בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית