כתבה ותגובה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ב- YNET התפרסמה הכתבה בקישור : http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-1770369,FF.html תגובה: זו כמות אוכל ליום שלם?? של מי של ציפור? באמת , זה לא ראלי ומי שינסה לאכול כך סופו שבאמת ישמין כי הוא לא יחזיק מעמד הרבה זמן וישבר!!!!! (ובגלל זה רוב הדיאוות לא עובדות- הן פשוט לא מציאותיות) מצפה לתגובות נוספות (בין אם בעד או נגד אבל עם נימוקים)
פזית יקרה, כתוב שם שזו כמות של *כמעט* יום שלם. בדיאטה מומלץ לאכול לפחות 1200 קלוריות ביום. אפשר גם 1500 וגם 1800. ובכלל עדיף לגוון ( בכל יום לשנות מעט את כמות הקלוריות ) אז עבור אנשים מסויימים זה חצי מיום שלם. אני מסכימה לגבי הכמות אבל העיקרון עליו מדובר בכתבה - להלחם בנטיות הגנטיות הוא בהחלט נכון ומציאותי ובהחלט רצוי. רוב הדיאטות באמת לא עובדות כי הן לא מציאותיות ומיועדות לזמן קצר בלבד. זה לא אומר שאין דרכים בריאות להוריד במשקל בלי לגווע ברעב.
לדעתי, הכתבה נכונה!!!! אנשים משמינים כי הם לא אוכלים נכון!!!!! עדי
שלום פזית לפי מיטב הבנתי לא היתה כוונה כאן לתת דיאטה שלמה, רק להראות כמה אוכל אפשר לאכול באותו "תשלום קלורי" כמו חמישה בורקס קטנים שבולעים בשתי שניות. כך צריך להתייחס לרשימת המזון שנכתבה שם.
היי פזית, כתבה זו פשוט ריקה מתוכן! גם אם רוצים לדלות ממנה משהו חיובי או שלילי - אין בה כלום. יש בה נסיון לספר מה האחרים אומרים ונעשה בה שימוש לא נכון של חישובי קלוריות. אי אפשר לבצע חישוב קלוריות יחסי, כלומר, לקחת סוג מזון אחד ולומר שסוג מזון אחר הוא יותר, פחות או אותו דבר. זיבולי מוח בע"מ - זה מה שיש בכתבה זו בושה לאינטליגנציה של הפורום הזה.
אני מסכימה אחתך לחלוטין לזר! סוף סוף מישהו חושב
יש שם דבר אחד נכון - העיקרון שאפשר להלחם נגד נטיות גנטיות
הי פזית, דיאטה צריכה להיות מותאמת אישית לכל אחד, למבנה גופו, לסדר יומו, לטעמו, לפעילות הגופנית שהוא עושה או לא, וכו' וכו'. אשה בעלת מבנה גוף קטן יחסית שעובדת במשרד צריכה הרבה פחות קלוריות מגבר גדול שעובד בעבודה גופנית. עבור אשה ממוצעת, שלא עוסקת בהמון פעילות גופנית, מקובל שדיאטה מכילה כ- 1200-1500 קלוריות. דיאטת "כסאח" תכיל כ- 1000 קלוריות והיא לא מומלצת בכלל, כי הגוף מתרגל לפחות אוכל וחילוף החומרים מואט. אח"כ, בשביל להוריד במשקל צריך לאכול פחות ופחות, וזה נהיה כבר באמת לא ריאלי. אני בכלל חושבת שהדרך הנכונה היא לא לספור קלוריות אלא להגיע לתזונה נכונה ומאוזנת, שהיא מן הסתם גם בריאה וגם תעזור לשמירה על המשקל.