קמח מלא
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
למה קמח מלא וכל המוצרים מקמח מלא ואורז מלא וכו', טובים לדיאטה? אני מבינה שיש בהם סיבים תזונתיים על כל יתרונותיהם אבל הערך הקלורי על השקית גבוה כמעט פי 2 ממוצרים מקמח לבן רגיל...(למשל פסטה מקמח רגיל מכילה חצי מהקלוריות שיש בפסטה מקמח מלא). בריא יותר אך האם באמת גם מרזה יותר??
לפי מה שאני הבנתי, קמח לבן עשוי ממולקולות מאוד פשוטות וקלות לעיכול... ולכן הוא מתעכל מאוד מהר ומצטבר מאוד מהר כשומן. קמח מלא מורכב ממולקולות גדולות ומסובכות שלוקח הרבה זמן (והרבה אנרגיה) לפרקן... ולכן העיכול הוא בריא יותר ובסופו של דבר יוצא שאם אכלת פרוסת לחם לבן אז אתה תקבל יותר פחמימות וקלוריות שיצטברו כשומן מאשר שהיית מקבל מפרוסת לחם מקמח מלא...
הקלוריות של הקמח עצמו אכן לא רלוונטיות כפי שנכתב. אבל- פרוסת לחם מקמח מלא משמינה פחות ויש בה פחות קלוריות מפרוסה של קמח רגיל.
שלום דנה, מדויק יותר לומר, קמח הלבן טחון דק ולכן ספיגתו לדם מהירה ביותר, אפילו מהר יורת מהסוכר הפשוט. פרט לזה, לקמל הלבן הוסרו כל הסיבים אשר היו זמינים בקליפת הגרעין. קמח המלא כולל הסיבים נספג לאט בגוף בגלל "הגסות" שבו - הגרעין המלא ולכן הוא מעלה את רמת הסוכר לאט. כאמור, היותו כולל סיבים מוסיפה לבריאותו של האדם. מקובל לחשוב שאדם זקוק ל-20 עד 25 גרם סיבים ביום. הקשר לקלוריות לא רלוונטי לדיון כאשר משווים בין קמח לבן לקמח מלא עדיף לחם מלא לזר
שלום דנה ייתכן שההשוואה שעשית שגויה מבחינת הנתונים של אחד היצרנים, או שניהם, מאחר והטענה אינה הגיונית. באותה יחידת משקל של קמח, בקמח מלא יש הרבה חלקיקים של סיבים תזונתיים, שאינם נספגים בגוף ולכן אינם מוסיפים קלוריות. בקמח הלבן יש רק חלקיקים שנספגים, ולכן מוסיפים לנו קלוריות בשלמות. אם כבר, סביר להניח שבאותה יחידת משקל בקמח המלא יש פחות קלוריות מאשר בקמח הלבן. כשמדברים על לחם, המצב שונה, כי לחם מקמח מלא שוקל יותר בדרך כלל מאשר לחם מקמח לבן, שהוא אוורירי יותר. אז באותו גודל של פרוסה תקבלי מרקם דחוס יותר בלחם מקמח מלא, וייתכן שיהיו בפרוסה הזו יותר קלוריות. יחד עם זאת הפרוסה מקמח מלא תשביע אותך יותר, תספק לך יותר חלבון, ברזל, ויטמינים ומינרלים נוספים, וכמובן סיבים תזונתיים, שיעזרו לך לתחושת שובע לאורך זמן, ולבריאות מערכבת העיכול שלך. גם קמח לבן וגם קמח מלא טחונים דק מאד, ואין הבדל משמעותי במהירות הספיגה של הסוכר שבהם (העמילן מתפרק לסוכר במערכת העיכול) לזרם הדם. בתיאבון.