תאנים מיובשות ו-SO2
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
היבואן של התאנים המיובשות מטורקיה מסר לי שהם מייבשים בשמש אולם מוסיפים או טובלים התמיסה של SO2. מישהו יודע האם הדבר הזה יכול להזיק?
שלום שאול מדובר בגופרית דו חמצנית. זהו חומר שמשתמשים בו באופן די עקבי לשימור הלחות והצבע של פירות יבשים, וגם כחומר משמר. אמנם לא מדובר ברעל מסוכן, אך בכמויות גדולות חומר זה בהחלט לא מומלץ לצריכה. לכן, אתה יכול לאכול את התאנים, אך הקפד על כמות ממוצעת של לא יותר מ 2-3 ליום. הגופרית משמשת בדרך כלל גם לשימור של צימוקים (ביחוד הבהירים) ומשמשים יבשים. בחנויות טבע ניתן למצוא פירות יבשים ללא גופרית , אך הם נראים ונטעמים לא כל כך טוב. עניין של טעם, אתה יכול לנסות. בתיאבון.