תאנים מיובשות ו-SO2

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/03/2002 | 10:55 | מאת: שאול

היבואן של התאנים המיובשות מטורקיה מסר לי שהם מייבשים בשמש אולם מוסיפים או טובלים התמיסה של SO2. מישהו יודע האם הדבר הזה יכול להזיק?

02/03/2002 | 20:12 | מאת: נירה אולנד

שלום שאול מדובר בגופרית דו חמצנית. זהו חומר שמשתמשים בו באופן די עקבי לשימור הלחות והצבע של פירות יבשים, וגם כחומר משמר. אמנם לא מדובר ברעל מסוכן, אך בכמויות גדולות חומר זה בהחלט לא מומלץ לצריכה. לכן, אתה יכול לאכול את התאנים, אך הקפד על כמות ממוצעת של לא יותר מ 2-3 ליום. הגופרית משמשת בדרך כלל גם לשימור של צימוקים (ביחוד הבהירים) ומשמשים יבשים. בחנויות טבע ניתן למצוא פירות יבשים ללא גופרית , אך הם נראים ונטעמים לא כל כך טוב. עניין של טעם, אתה יכול לנסות. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית