לגבי סוכר חום מופחת קלוריות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי בספר של ד"ר אנדרו וויל "אכילה נכונה" שיש סוכר חום מופחת קלוריות. היכן ניתן להשיגו בארץ ?
היי נטע, יכול להיות שיש דבר כזה, אבל סוכר החום הוא למעשה סוכר לבן כאשר מוסיפים לו סירופ לקבלת טעמו המיוחד (יש סוכר חום דביק וזורם משהו). שמו של הסירופ: molasses. מוסיפים זאת על הסוכר הלבן כאשר מצבו מזוקק (purified). הסירופ הוא בהיר יותר אחרי הזיקוק הראשון של הסלק (או מקור אחר ממנו מזוקק הסוכר) לאחר זיקוק השני מתקבל סירופ כהה יותר. מקובל להשתמש בסירופים אלה לפנקייקס הסירופ למעשה הוא חסר הגבישי הסוכר. הסוכר הוא סוכרוזה - פחמימה, כך שב-100 גרם יש לפחות 400 קלוריות, בלי לקחת בחשבון את הסירופ החום. אילו ידעתי ממה עשוי הסוכר שאת שואלת, יתכן שד"ר אנדרו היה בהחלט צודק. רק זה מחייב תערובת סוכר עם משהו שבו יש פחות מסוכרוזה. במקרה זה, יתכן שיש פחות קלוריות.
רגע רגע. עצור. כמה דברים לא ברורים בתשובתך. עד היום הבנתי שסוכר חום בריא יותר מסוכר לבן בגלל שהוא עובר זיקוק שונה, אבל לפי מה שאתה אומר אז סוכר חום שווה לסוכר לבן רק עם תוספת קלוריות? שתי שאלות נוספות אם אפשר: - מהו בדיוק "סוכר חום דמררה"? מהתווית נראה שמקור הסוכר שונה, האם זה משפיע למשהו פרט לערך הקלורי? - האם יש משמעות תזונתית למקור הסוכר בכללי? או שאחרי הזיקוק סוכר בבסיסו הוא סוכר? הרבה תודה, שמופ.