שאלה ללזר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/02/2002 | 16:07 | מאת: נטע

ברצוני לשאלך 2 שאלות לגבי GI. 1. אני רוצה להמתיק את התבשילים שלי, באיזה צורה הכי בריא וכדאי מבחינת GI ? כי אומרים שממתיקים מלאכותיים לא טוב , וסוכר לא, אז מה כן ? 2. הבנתי שפחמימות מעובדות, כלומר דגנים כמו חיטה, אורז, תירס, שטחונים דק, הם בעלי GI גבוה. בזמנו שלאתי זאת, אך עדין לא הבנתי, מה ההבדל אם אני אוכלת אותם לא טחונים ולועסת היטב היטב עד שהם נטחנים לדק ע"י השיניים, לבין שהם נטחנו ע"י מכונה? האם כדאי לא ללעוס ולבלוע ישר גושים שלמים וכך ה- GI ירד ? שאלה נוספת- איך לבשל את השאנה-דאל בכדי שיגרום כמה שפחות לגזים ? בהרבה תודה נטע

25/02/2002 | 16:43 | מאת: לזר

שלום נטע, 1. קבלתי המלצה מנקולט להמתיק עם ממתיק הכולל סורביטול. אני לא מוצא אותו בסופר, אבל יודע על קיומו. אני ממתיק עם סוכרזית בדרך כלל (למעשה רק את הקפה). 2. הסיבה שהדגנים הגסים (לא טחונים) בעלי אינדקס נמוך נובע מן העובדה שהם נעכלים במעיים לאט - לוקח זמן לפרק אותם לגלוקוז - זה הכל. יש להוסיף לכך את הברק של הגרעין. למשל, אורז הבוהק בעל אינדקס נמוך יותר מהמט, בגלל שלחומצות לוקח זמן רב יותר לפרק אותו. נכון, צריך לבלוע, אבל אנחנו בני אדם, לא? רוצים להנות מהטעם קודם כל. לא יודע להשיב לשאלה של הגזים, אבל אני נוהג איתם כך: אני לוקח כוס שאנה-דל בכלי שטוח ומוסיף לו 2 1/2 כוסות מיים חמים מאוד. משאיר במיים עד למחרת בבוקר. אם הם עדיין קשים, מבשל בסיר לחץ 10 דקות, מכבה את האש וממתין עוד 5 דקות. על תזרקי את המים הלבנים. אפשר להשתמש בהם כאשר מתבלים. התיבול תלוי בטעמך. יש המון אפשרויות. מקווה שזו הדרך לביטול הגזים פורים שמח לזר

25/02/2002 | 18:43 | מאת: לזר

שלום נטע, יכול להיות שבילבלתי משהו. ניקולט יודעת. לגבי הממתיק, יתכן שהיא המליצה לי על אספרטאם? שכחתי, נו...? מצטער! לזר

מנהל פורום תזונה טבעית