בקשר לחלבון מלא....
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב! שאלתי כאן שאלה השבוע בקשר לצמחונות והריון והצעת לי שילובים לחלבון מלא כגון פיתה עם חומוס ואורז עם עדשים. בכל ספרי בישול הצמחונים מציעים את אותו שילוב מנצח.....הבעיה היא שאת שני השילובים האלה מיציתי תוך יומיים , יש עוד הצעות?
נו באמת, אמנם נירה מנהלת הפורום אבל גם רעיונותיה מוגבלים לפעמים........
שלום נעמה נו באמת שלומי, קצת קרדיט בבקשה. קודם כל, כתבתי גם באותו נושא (אם כי אני לא בטוחה שבתשובתי אלייך דווקא): כיום כבר ברור שלא חייבים לאכול באותה ארוחה דגנים וקטניות ביחד על מנת לקבל חלבון מלא. מספיק לאכול אותם באותו היום, לא חייבים באותה ארוחה. יחד עם זאת, שילובים שמגבירים את ניצול החלבון בגוף (בנוסף למה שכבר ציינת) הם: דגנים עם קטניות (עוד אפשרויות: תפוחי אדמה ואפונה, אורז עם אפונה, פול עם לחם, מרק עדשים עם קרוטונים או עם לחם, שעועית לבנה עם תפוחי אדמה כמו בחמין למשל, ממרח שעועית לבנה על טוסט, פולנטה מקמח תירס עם גבינה מלוחה). מוצרי חלב או ביצים כתוספת לקטניות או לדגנים (פול עם ביצה, חומוס עם ביצה, סלט עדשים עם יוגורט, אפונה עם גבינה מלוחה, תפוחי אדמה עם יוגורט, לחם עם גבינה) תוספת פיצוחים, אגוזים או טחינה לקטניות או לדגנים(חומוס עם טחינה, טחינה למריחה על לחם, תוספת אגוזים או צנוברים לאורז , אפונה עם גרעיני חמניות , תוספת גרעיני דלעת או שומשום קלויים למנות של קטניות מסוגים שונים). בכל מקרה, אם את אוכלת מוצרי חלב וביצים, הקפידי לאכול לפחות פעמיים ביום מוצרי חלב וביצה ביום, ולא תסבלי מחוסר חלבון. בתיאבון ושיהיה במזל טוב.