אינדקס גליקמי - מחקר
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לאחרונה האינדקס הגליקמי הפך לנושא מדובר בפורום, במיוחד בהקשר להרזייה ותחושת השובע, ולאור חשיבות הנושא ברצוני לשאול: 1. האם נעשה בישראל מחקר רציני בנושא ע"י מוסד מחקר או רפואה? 2. האם הרשויות האחראיות לתקינת מזון מודעות לקיומו ועושות דבר בנדון? 3. האם משווקים בארץ מוצרי מזון מעובדים בעלי אינדקס נמוך?
שלום נצי, 1. לישראל אין מה לעשות במחקר, כי הוא הסתיים ב-1981 באוסטרליה וקנדה. מה שאנו יכולים לעשות זה לבדוק את נכונות האינדקס של סוגי המזון שלנו ולעדכן את הטבלאות. 2. החוקרים בקנדה ואוסטרליה מעמידים לכל יצרן מזון את האפשרות לבצע עבורו מדידת האינדקס ללא תשלום, אבל, הואיל והדבר איננו מחייב, אין רבים בעולם שעושים זאת. בתקופה זו מופיעים (כנראה) באוסטרליה מוצרים מסוימים עם הסימון G על התויות שלהם. 3. אני יודע שהמוצר ברנפלקס של תלמה הוא דגן בעל אינדקס ביננוני, כי בצעתי את המדידה לבד. יש לו אינדקס בערך 50. הוא אפילו טוב מזה של All Bran, אבל לא כל כך טעים - חבל לזר
שליחה על השם, נתי, סליחה. ה"צ" ליד "ת", סליחה לזר
תודה לזר.... עם ידע נרחב כשלך בנושא, הגיע הזמן להוצאת ספר בנדון כדי להביא המידע החשוב לידיעת הציבור המתעניין בנושא