תזונת תינוקות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב ביתי בת 5.5חודשים ומתחילה כעת לאכול "מוצקים", לאור האמור יש לי מס' שאלות: 1. האם יש טבלא בה רשומים המזונות השונים לצד כמות הויטאמינים המצויים במזון? 2. מהי כמות הויטאמינים המומלצת לתינוקות בגילאים של ביתי (פחות או יותר) ליום? 3. מהי צורת הבישול לירקות המומלצת ביותר כך ששהמרכיבים התזונתיים החשובים ישמרו? והאם בכל צורת בישול (מעצם החימום, ההרתחה) "נהרסים" הויטאמינים. למשל: גזר, בטטה, סלק, בצל, קישוא וכו' תודה
שלום נועה שאלת את אותה שאלה קודם, ועניתי לך שם, אז אנא בדקי את התשובה. אם את בכל זאת רוצה לדעת כמויות של ויטמינים, את יכולה לרכוש את החוברת "ערכם התזונתי של מזונות" מאת ד"ר יעקב אילני, ניתן לקניה בחנויות ספרים. לגבי בישול של ירקות- לא ממש משנה איך את מבשלת. אחוז מסויים של ויטמינים אחדים נהרס בבישול, אך מספיק עדיין נשאר, ובמילא בשלב הזה של חיי התינוקת ירקות טריים אינם אופציה, כך שזה מה שיש. הגורם שצריך לדאוג לגביו הוא הברזל, שנמצא בצורה זמינה בכל סוגי הבשר. אז אני בעד להתחיל עם הבשר כמה שיותר מוקדם- כמובן מבושל וטחון. עדיף להתחיל עם עוף, שהוא הקל ביותר לעיכול. בדרך כלל רוב התינוקות מקבלים את יתר הויטמינים והמינרלים בכמויות מתאימות. בהצלחה.
נירה, אני מודה לך על התשובה