חומוס גליקמי נמוך להרזייה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/02/2002 | 16:18 | מאת: נתי

באתר של לזר ( מומלץ ומעניין ) גיליתי את החומוס במדד הגליקמי הנמוך קניתי, טעמתי ונכבשתי. טעים מאוד ומקנה תחושת שובע להרבה שעות. להערכתי אני אוכל בסה"כ הרבה פחות מקודם ויורד במשקל. ממליץ מאד.

20/02/2002 | 19:55 | מאת: חגית

מסכימה לכל מילה את החומוס הטעים אפשר להשיג בהרצליה בטל. 09-9589360

21/02/2002 | 10:05 | מאת: לזר

היי חגית, טעים מאוד. יש לי הערה: חלק מהאנשים רוצים את ה-Chana Dal קצת יותר סמיך. אני אנסה לבדוק כמה מתכונים של מנדוסה. הבעיה היא שצריך ללמוד ולנסות כמה תבלינים שקשה לי להשיג. הרבה אומרים שהם לא זמינים בארץ. לא נכון! פשוט צריך לדעת את השמות המסחריים שלהם בארץ.לעיתים הם שונים. צריך גם לחפש וצריך זמן. ברצוני להעיר לציבור המשתמשים שאפשר "לנגב" את הקיטניה הזו בדיוק כמו שעושים עם החומוס והטחינה, אבל היא גם בנויה להגשה כשהיא שלמה ולא מעוכה. כאשר היא שלמה, אפשר להשתמש בה כתוספת לסלט או ביחד עם אורז ועוד. ההודים מערבבים אותה עם אורז ואז מתקבל אינדקס גליקמי בינוני (תלוי ביחס התערובת). ההתלהבות מהאינדקס הגליקמי הנמוך שלה לא מוצדק כאשר מנגבים בפיתה או לחם, כי אז האינדקס הגליקמי של הפיתה הופך להיות דומיננטי. האינדקס של הפיתה הוא די גבוה (בסביבות 60) ושל הלחם רצחני (יותר מ-70) הכל ביחס לגלוקוז (100). לזר

מנהל פורום תזונה טבעית