ההבדל בין לבן לצהוב (לא בביצה)?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שוב שלום, אני לא בטוח אם השאלה מתאימה לפורום אבל לא יזיק לנסות. כששותים הרבה אז צבע השתן הוא לבן, וכשלא שותים מספיק אז צבע השתן הוא צהוב. למה צהוב? מה זה הצהוב הזה שיוצא? אם זה פסולת אז זה אמור להיות סימן טוב שצהוב, כי פסולת יוצאת? איך בדיוק עוזרים המים לפעולת הניקוי? ואיך הם עושים את השתן לבן? אני יודע שזה הרבה שאלות, אבל זה ננננוווורררראאאאא מעניין. תודה, שמופ.
היי שמופ, לפי דעתי, אם אתה לא לוקח ויטמינים, שחלקם בפירוש צובעים את השתן, אז מדובר בכך שרווח הזמן בין הביקורים בשרותים הוא מספיק גדול והגוף מספיק להפוך את השתן לצהוב. צריך לשתות יותר..... לזר
כן, אבל מה זה אומר "להפוך את השתן לצהוב", למה זה קורה? מה בדיוק עושה את השתן צהוב? האם בבסיסו השתן הוא לבן והחלק הצהוב מתווסף או שלהיפך, בבסיסו השתן הוא צהוב והוא הופך לבן כתוצאה משתיה מספקת? אני לא לוקח ויטמנים ואני גם לא שואל כי יש לי בעיה, פשוט מתוך עניין. שוב, תודה .. :-)
נניח והרצפה שלך מלוכלכת, אתה לוקח רבע דלי מים ושוטף את הרצפה, אחרי כן אוס את המים ומקבל בערך רבע דלי מים שחורים, מה זה השחור הזה? בפירוש לכלוך, פסולת, נהדר ששטפת נהדר שנקי בבית, אבל קצת קשה להשאיר נקי מאוד עם כמות כזו של מים, עכשיו נניח שבמקום רבע דלי לקחת דוקא דלי שלם גדול מלא במים, אחר כך קיבלת דלי מלא מים עכורים, לא שחורים אלא בהירים יותר, יש שם פסולת אותה כמות אולי, אולי יותר, אבל מדוללת, ונניח והחלטת לשטוף את הבית עם צינור, הבית נקי מבריק, עד שהוצאת החוצה מים כמעט צלולים לקח לך שעה וחצי, ונשארת ....באפיסת כוחות, ככה זה בגוף, המים מדללים את הסביבה בהם הם נמצאים, תהליכים נעשים בקלות, לכליות קל יותר לפעול בכמות בסביבה רוויה של מים, והשתן אכן מכיל את כל הפסולת שצריכה לצאת, אבל היא לא כל כך נראית, מצד שני אם תשתה עשרה ליטר מים ביום, הכליות יקרסו מהמאמץ, שתן צריך להיות צהוב בהיר, אם הוא לא , אז זה אומר שהגוף שלך מתיבש, אם אתה לא מבין את זה מיד, ושותה כמה כוסת של מים, הגוף יספר לך את זה, בעזרת כאבי ראש עיפות, אם עדין לא תבין, יעלה לך החום וכן הלאה..... אני מקוה שעכשיו זה ברור.
שלום יעל, מה לומר לך? כבר עשיתי כלים. עכשיו אעשה ספונג'ה ואבדוק אותך. לזר
שלום שמופ וואלה משעמם לך :-) בשתן יש מומסים שונים שמופרשים באמצעותו החוצה מהגוף. ככל שריכוז המומסים גבוה יותר כך צבע השתן כהה יותר. בדרך כלל מדובר בצבע צהוב, אך לא תמיד. אם יש פירוק חלבונים מוגבר לפעמים הצבע ירקרק. אם אכלת סלק הצבע יהיה ורוד או כתום. ככל שתשתה יותר, יותר מים עוברים בכליות, השתן יותר מדולל, ולכן צבעו יותר שקוף. כשצבע השתן כהה, זה סימן עבורך שהגיע הזמן לשתות . צבע שתן בהיר הוא הרצוי . לרוויה.