חלב רזה לדגנים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/02/2002 | 20:39 | מאת: שמופ

שלום, על אריזות הדגנים (בכל סוגיו השונים) יש את המפרט התזונתי בשתי תבניות: האחת ל-100 גרם סתם ככה והשניה ל-30 גרם אבל עם חלב רזה. מדוע מצוין דווקא חלב רזה? אם אני אוכל את דגני הבוקר שלי (למרות שעכשיו ערב) עם חלב לא רזה האם המפרט התזונתי משתנה לעומת מה שכתוב? אם כן, למה? ואיזה בדיוק שינוי? תודה, שמופ.

18/02/2002 | 22:32 | מאת: לזר

היי שמופ, אתה מדבר על דגני All Bran או דומיהם. חלב רזה - הכוונה במדינתנו 1%. זאת כדי להגביל ככל שניתן את כמות השומנים. כלומר, אתה בהחלט יכול להשתמש בחלב 3% ולא יקרה שום דבר לדגני הבוקר שלך, פרט לכך שטבלת המרכיבים תראה קצת שונה - זב הכל. לחלב רזה יש יותר פחמימות (לא משמעותי). כמו כן, האינדקס הגליקמי של הדגנים עולה בגלל החלב הרזה (חלב 3% מוריד את האינדקס, אבל גם זה לא משמעותי). בסה"כ לא השתנה הרבה. אני מעדיף חלב 3%. דגני בוקר רצוי לאכול בבוקר, משום שמקובל לחשוב שאדם זקוק לפחמימה האיטית הזאת לספק לו אנרגיה ולהחזיק אותו שבע זמן רב יותר כאשר הוא פעיל פיזית. אפשר להשתמש בדגנים האלה לשמירת רמת הסוכר בדם לשעות הלילה ולכן אפשר גם לאכול אותם בשעות הערב. תחליף מדי פעם עם שיבולת שועל (Quaker). זה אפילא טוב יותר. אפשר עם חלב או מיים לזר

18/02/2002 | 23:13 | מאת: שלומי

!

מנהל פורום תזונה טבעית