תזונת תינוקת
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום תינוקת בת 8 חודשים ויש לי מספר שאלות : 1.האם ניתן להתחיל לתת לה מיץ תפוזים לא טבעי (בקיץ אין פרי הדר) כמו פרימור ? 2.בפעוטון שלה בגלל הכשרות לא יתנו בשר אלא סויה במקום האם מבחינה בריאות זה נכון והאם פשוט עלי להשלים לה את מנת הבשר בבית ? תודה
שלום נועם השם "מיץ תפוזים טבעי" די מטעה, כי המיץ הרי אינו טבעי. טבעי זה לקחת תפוז , לסחוט אותו ולשתות. במיץ הקנוי יש מעט מאד (אם בכלל) ויטמין C (גם אם כתוב עליו שיש), כי במגע עם אויר הויטמין נהרס. בדרך כלל המיץ גם משוחזר מתרכיז, או שהוסיפו לו סוכר ככה בשביל הטעם וכד'. ככלל כדאי להרגיל תינוקות, וגם את עצמכם, לא לשתות מיצים של פירות. תמיד עדיף לשתות מים ולאכול את הפרי השלם. כך מקבלים את כל מה שיש לפרי להציע מבחינה תזונתית, מבלי שויטמינים ייהרסו, מבלי שסיבים ילכו לאיבוד, ובלי לקבל יותר מידי קלוריות וסוכר מיותרים. אם אתם מחפשים מקורות טובים לויטמין C, הם יכולים להיות: מלון, עגבניה, פלפל, בצל ירוק, כרוב, קולרבי, תות שדה. רוב פירות הקיץ החמצמצים מכילים גם הם מעט ויטמין C, כך שבעצם אין כל סיבה להסתמך על מיץ, ועוד קנוי. לשאלתך השניה: בהרבה פעוטונים ומעונות בארץ מעדיפים תפריט חלבי, מסיבות של כשרות או של נוחות. אין עם כך בעיה. סויה ממלאה את הצרכים התזונתיים של הילדים מבחינת חלבון, והיא אפילו דלת שומן ומכילה סיבים, מה שעושה רק טוב. יחד עם זאת, בארוחות שנאכלות בבית חשוב לשים דגש על מזונות המכילים ברזל וויטמין B12, שאותם הילדים מקבלים פחות בארוחות לא בשריות. מזונות כאלה הם: בשר בקר (המבורגר למשל), בשר הודו (פסטרמה), איברים פנימיים (כבד, לבבות), עוף (העוף מכיל פחות ברזל מהבשרים האחרים). מן הצומח : קטניות (חומוס בגרגרים או בממרח, עדשים, שעועית לבנה, פול, אפונה), טחינה , חמאות של אגוזים (חמאת בוטנים, חמאת חמניות וכד'), פירות יבשים. ויטמין B12 נמצא בבשרים, בדגים, במוצרי חלב ובביצים. אם אתם מודאגים מעניין הברזל, אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה ולגלות אם הילדה אנמית או שרמת ההמוגלובין שלה תקינה. בהצלחה.