דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/02/2002 | 19:10 | מאת: אליס

שמעתי שיש בדיקת דם שעושים ,והיא יכולה לעזור לך לדעת מה אסור לך לאכול ,וכך תוכל לעשות דיאטה יותר בקלות. השאלה שלי היא היכן עושים את הבדיקה הזאת ועם כל אחד יכול לעשות אותה? מי צריך לפנות אותי? תודה השמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.

17/02/2002 | 19:50 | מאת: adi

אליס, אם את צריכה ורוצה דיאטה רצינית, התייעצי עם איש מקצוע!!!!!! לפי המדע וכך קראתי במנטה, הדיאטה לפי סוג הדם עלולה להזיק. לפי זה, לכל אחד יש מאכלים שמותאמים לפי סוג הדם שלו ורק אותם הוא יכול אכול. הבעייה - חוסרים תזונתיים. עדי

18/02/2002 | 19:02 | מאת: אליס

תודה על התשובה עדי

17/02/2002 | 21:28 | מאת: יעל

שטויות במיץ, עוד גימיק, הבדיקה היחידה הרלונטית היא של פעילות בלוטת התריס, אם הכל תקין, להתחיל בדיאטה מאוזנת.

18/02/2002 | 07:29 | מאת: אביטל

אני לא יודעת האם הכוונה לדיאטה לפי סוג הדם. לפני כמה שנים היה סיפור לגבי דיאטות ותזונה זה הולך ככה - כמעט לכל אחד יש אלגיות למשהו, וזה לא מתבטא תמיד בסימנים המורגשים הרגילים של אלרגיה. הגישה אומרת שאם אנחנו אוכלים מזון שאנחנו רגישים/אלרגיים אליו, אנחנו גורמים לגוף להכנס למצב הגנה ואז הוא מסרב להפרד מהשומנים שהם חומת ההגנה. חפי מיטב זכרוני זה לא הולך לפי סוג דם, אלא בדיקת דם שתפקידה למצוא מהם החומרים הרגישים. אין לי מושג כמה אמת יש בסיפור.

19/02/2002 | 20:54 | מאת: נירה אולנד

שלום אליס אם הבנתי נכון את מתכוונת לבדיקות דם ששולחים למעבדה בארה"ב, לגילוי אלרגיות או רגישויות למזון. יש תאוריה שאומרת שמזונות שאנחנו רגישים אליהם , או אלרגים אליהם, אנחנו אוכלים בכמויות גדולות כל הזמן (כי הגוף מגיב אליהם בשחרור אנדורפינים במוח, מה שנעים לנו מאד, ואנחנו למעשה מתמכרים למזון הזה). אני לא יודעת להפנות אותך, נסי לחפש ברשת. אבל רק שתדעי- שמעתי על אנשים שעשו את הבדיקה וקיבלו בחזרה רשימות של עשרות מזונות שהם אמורים להיות רגישים אליהם- נשמע קצת מוגזם, אולי הבדיקה הזאת קצת רגישה מידי ומגלה רגישויות שאינן. במקרה כזה את יכולה למצוא את עצמך מגבילה את עצמך מאד , וללא סיבה טובה. לא בטוח שהשיטה הזו תשנה משהו מבחינת משקל גופך, בכל מקרה צריך לאכול פחות קלוריות ולעשות יותר פעילות גופנית כדי לרזות. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית