פירות יבשים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/02/2002 | 13:48 | מאת: shoshi

היי נירה, דבר לי אלייך... שמעתי שישנו חומר לא כ"כ מומלץ (בלשון המעטה) שמוסיפים לפירות יבשים. אני זוכרת שזה קשור לגופרית, אבל אני לא בטוחה לאיזה תרכובת של גופרית התכוונו (חד חמצנית, דו חמצנית וכו'). אשמח אם תוכלי לעזור .... רוב תודות.

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2002 | 18:24 | מאת: נירה אולנד

שלום שושי חומצות גופרית יכולות להופיע בכל מיני וריאציות בתור חלק מרכיבי הפירות היבשים. משתמשים בהן כדי לשמר את הצבע היפה של הפרי היבש (בולט במיוחד במשמשים ובצימוקים בהירים), וגם כחומר שימור. מצד אחד, זה לא שהגופרית הזאת היא רעל, לא נורא לקבל ממנה כמויות קטנות. יחד עם זאת בודאי היא אינה מומלצת בכמויות גדולות. בעיה נוספת היא שקצת קשה לדעת , כשאת קונה פירות יבשים בתפזורת, אילו מהם מגופרתים ואילו לא. ברוב המקרים, פירות יבשים ברשתות השיווק וכד' מכילים גופרית גם אם לא נכתב עליהם כך. בחנויות טבע ניתן למצוא פירות יבשים ללא גופרית, אך.... הם נראים זוועה וטעמם שונה, לטעמי פחות טוב. לכן, שביל הזהב שלי בעניין הזה הוא לאכול את הפירות היבשים המגופרתים והרגילים, כשהפירות היבשים הבלתי מגופרתים לא טעימים לי, אך בכל מקרה, לאכול אותם בכמויות מעטות ולא על בסיס יומיומי. ברוך השם יש לנו הרבה פירות טריים בכל עונות השנה. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית