אכילת מתוקים וסוכרת
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום סמדר, בעייתי היא שאני "מכורה" למתוקים- בעיקר מעדני חלב, עוגות, עוגיות וכד'. הרבה פעמים אני אוכלת עוגה (עם קפה) במקום ארוחת ערב. אמרו לי כמה פעמים, שאכילת מתוקים בהגזמה עלולה לגרום לי לפתח סוכרת. שאלותיי: קודם כל- האם אכילת פרוסת עוגה + מעדן חלב כל יום זו הגזמה? ושנית- האם יש אמת בשמועות האלו- או שמדובר בבורותם של אותם אנשים? עד כמה שאני יודעת- סוכרת היא מחלה על רקע גנטי לרוב, וגם אם נרכש (כמו בסוכרת נעורים)- לא ידוע לי על השפעה של אכילת מזון זה או אחר על התהליך. האם אני טועה בגדול??? תודה מראש על ההתיחסות
דנה שלום, לי (אני לא יודעת עם לך) יש בעיית עודף משקל. בקבוצת התמיכה שלי נאמר לי "החליפי הרגל בהרגל אחר". כלומר: במקום קפה ועוגה, החלפתי לקפה וסנדביץ עם כף ריבה דיאט, או סנביץ עם חטיף גרנולה וגם זה מחושב מבחינת הערך הקלורי. אם ברצונך לדעת עוד, אנא כתבי לי לתא הדואר [email protected] רצוי בקצרה. אשמח אם את או סמדר, תגיבו. עדי
היי עדי, תודה על התגובה. העניין הוא שבמקרה שלי- אני לא ממש רוצה לשנות את הרגלי האכילה שלי- אלא אם יתברר לי שהם באמת עלולים להזיק. אני בחורה רזה (שוקלת בערך 47 ) וככלל אני אוכלת כמויות קטנות- כמה פעמים ביום, וכמובן עם נטייה ברורה למתוק! הייתי שמחה להמשיך כך, אבל קצת נבהלתי מהאפשרות שאולי בכל זאת אני מזיקה לעצמי. האם ידוע לך משהו על הקשר בין אכילת מתוק להתפתחות סוכרת- כשהרכיב הגנטי אינו דומיננטי (אף אחד מהוריי אינו חולה)? אשמח לכל תשובה! דנה