ספיגת סידן ממקורות צמחיים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני שומע דעות שונות לגבי יעילות ספיגת הסידן ממקורות צמחיים במיוחד לגבי השפעת החומצה האוקסלית. חלק טוען שזה בולם לגמרי את הספיגה וחלק מדבר על 15 אחוז. שמעתי לאחרונה הרצאה של דר ניבה שפירא והיא טענה שזה שטויות ויש ספיגה טובה כולל מקקאו וגרעיני שומשום מלא שמכילים הרבה חומצה אוקסלית. האם אין מחקר מדעי שבדק את הנושא והגיע למסקנות חד משמעיות? בתודה מראש שאול
שלום שאול, אין לי תשובה לשאלתך הספציפית, אבל אני יכול לומר לך שחיפוש אחר קביעה מדעית חד משמעית איננו נמצא בתחום התזונה. כזה יש רק במדעים המדויקים. לזר
שומשום הוא מקור טוב לסידן, וכולם ממליצים עליו. וקקאו לא בדיוק מומלץ, מי אמר שזה בגלל אותה חומצה אוקסאלית?
שלום שאול הגוף שלנו הוא לא מכונה, הוא פעיל גם בתהליך העיכול והספיגה. כמו בברזל, גם בסידן, הספיגה של המינרל לדם תלויה גם בחומרים נוספים שנמצאים סביבו, אך גם בצרכי הגוף: כשהגוף צריך יותר סידן או ברזל, הספיגה משתפרת באופן אקטיבי. נכון, ספיגת הסידן ממקורות צמחיים קשה יותר, גם בגלל נוכחות חומרים מפריעים כמו חומצה אוקסלית, חומצה פיטית וכד', וגם בגלל נוכחות של סיבים תזונתיים שמפריעים פיזית לספיגה. למרות שאין לי נתונים מדעיים, אוכל לומר שגם טבעונים מושבעים, שאינם אוכלים מוצרי חלב או כל מקור סידן אחר מן החי, בדרך כלל אינם סובלים מחוסר סידן, וכל הסידן שהם אוכלים מגיע רק מהצומח. אז כנראה שבכל זאת יש ספיגה, ולא רעה כל כך. על מנת להקל על תהליך ספיגת הסידן, חשוב לשלב באותה ארוחה גם מזון עשיר בויטמין C, כמו עגבניה, פלפל, קולרבי, בצל ירוק, תות שדה, קיווי, פרי הדר, גויאבה , מלון . משק הסידן בגוף מושפע מגורמים רבים, לא רק מכמות הסידן באוכל. אנשים שאינם מעשנים, לא שותים קפאין או אלכוהול, מבצעים פעילות גופנית באופן סדיר, ואוכלים כמויות קטנות יחסית של מלח וחלבון עודף, יכולים להסתדר עם הרבה פחות סידן מהמקובל, ללא כל פגיעה במצב העצמות שלהם. לבריאות.