ההבדל באינדקס הגליקמי בין קטניות קפואות ליבשות?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
למי יש אינדקס גליקמי יותר נמוך, לאפונה יבשה מבושלת או לאפונה קפואה מבושלת ? וכנ"ל לגבי פול- לפול יבש מבושל או לפול קפוא מבושל ?
הי נטע, אני רואה שאת מאוד רצינית בעיניין. ממליץ בחום לרכוש את התנ"ך שבנושא תחת השם The Glucose Revolution. אם תרצי, אדריך אותך איך לעשות זאת. לעיניין: לאפונים (Peas) יש GI=48 כאשר הם בטבע. הואיל ואת שואלת על מבושלים, הרי שהתוצאה זהה בסוף. אם לא, ההבדל נוטה לטובת היבשים, כי במצב זה מרכיב הסיבים מהווה אחוז גבוה יותר, מאשר בקפואים. האפונים עשירים בסיבים ולהם הכי הרבה חלבון מבין כל הירקות. הקשר חלבון - עמילן תורם לאינדקס הגליקמי הנמוך שלהם. יש בהם 3.5% סוכרוזה, אשר עושה אותם מתוקים משהו בטעמם. (עמוד 159 בספר שלעיל).
הי לזר, לאיזה ספר בדיוק אתה מתכוון בעניין האינדקס הגליקמי? בברכה, ניקולט
הי נטע, לאפונים היבשים יש GI=22 גם לאחר הבישול לאפונים ירוקים, טריים, קפואים, מבושלים יש GI=48 לגבי השעועית והפול, יש לי נתונים בין 32 ל-48 במצב מבושל. הכל יחסית לגלוקוז לזר
שלום נטע אין לי פרטים עד כדי כך מפורטים לגבי האינדקס הגליקמי, ולכן אני סומכת את ידי על תשובתו של לזר, ששולט בחומר הזה. ושאלה לי: האם זה באמת כל כך חשוב? הקטניות כולן בעלות אינדקס גליקמי נמוך, במיוחד כשהן שלמות ולא טחונות או מעובדות. זו אחת הסיבות לכך שהן נחשבות למזון טוב, בריא ורצוי. נראה לי שלבחור בין קטניה לקטניה על סמך האינדקס הגליקמי זה קצת מוגזם. תבחרי את מה שטעים לך, ותגווני: פעם זה ופעם זה. כך תקבלי את כל מה שטוב בכל הקטניות. בתיאבון.