ילד עם תאבון בריא

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/01/2002 | 09:52 | מאת: רוית

שלום בני בן שנתיים ומבנה גופו מאוד מאסיבי ביחס לילדים בגילו. הוא "חרג" מהעקומות של טיפת חלב. אבל כל מי שרואה אותו יגיד שהוא לא שמן אלא מאוד מאסיבי, הוא מאוד חזק. מבנה הגוף שלו פרופורציונלי. גובהו 85 ומשקלו 14 קילו. יש לו תאבון מאוד בריא,הוא אוהב לאכול והוא אוכל מאוד מהר דברים שטעימים לו. הוא כל הזמן מוכן ורוצה לאכול. האם אני צריכה לקחת אותו לבדיקות רפואיות כלשהן?

14/01/2002 | 16:58 | מאת: יעל

יש לי ילד כזה, היום חיל בסדיר , בגיל 4 חודשים המטפלת שלו לא רצתה לספר לי מה אמרו המאזניים בטיפת חלב, כי היא חששה מעין רעה :) הוא שקל יותר מ-8 קילו. וגם הוא היה כבד, וחזק כזה, ועבר את העקומות של טיפת חלב, והאחיות ניבאו לו לפחות 1.83 כי זה המקסימום שהיה לעקומה שלהם, ואכן הבחור גם היום גדול מאסיבי, ועבר מזמן את הגובה שניבאו לו. לדעתי אם הילד בריא, תני לו , עוד מעט הוא יגיע לקטע שהוא יוציא אנרגיה כפולה מהיום, והוא יצטרך כל גרם של כוח שיש לו. אל תשכחי שגוף גדול דורש יותר על כל תנועה. וגוף קטן פחות.

15/01/2002 | 21:44 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

יש צורך להקנות לילד הרגלי תזונה נכונים. ניתן בחלק מהילדים לא ליצור גבול של תזונה סבירה ולהגיע להשמנה שבהמשך יהיה קשה להשתלט עליה. בעבר היו במרפאתנו ילדים שיעצנו לא לשנות דבר בתזונתם למרות "חריגה מעקומות הגדילה" והיו ילדים שהיה צורך להדריך את האם איך לכוון את הילד לוויסות האכילה בצורה הדרגתית איטית, כך שהילד לא סבל שהשינוי, אך חזותו השתפרה. פרופ' צדיק www.gdila.co.il

16/01/2002 | 08:03 | מאת: יעל

מי אתה "פרופסור" ? על מה אתה מדבר? איזה חזות? הילד לא שמן, הוא גדול,יש ילדים כאלה שמעת עליהם? אז מה לעשות איתם? לנסר מהם עצם או שנים? מזכיר לי את אמי היקרה כשהיתה בהריון ועלתה הרבה במשקל, והאחיות בטפת חלב כל הזמן עשו לה נו נו נו, והם רצו שהיא תעשה דיאטה, נכון שזה היה לפני יותר משלושים שנה, אבל היום זה נראה בערך אותו דבר. והיא בתמימותה אמרה שהתינוק בבטן שלה כנראה רעב, ו..צחקו עליה. אבל צוחק מי שצוחק אחרון. מה היה בסוף עם אמי? היא ילדה את אחי ששקל ..לא תאמין, אבל יש תיעוד 6 ק"ג, וכל חיו עד היום הוא היה ילד גדול יותר מכולם, אבל כשאמרו שהוא נולד 6 קילו, ככל הטענות נסתתמו, נו עם התחלה כזו, הוא בטח יגיע לגדולות, והוא אכן הגיע, הוא באמת איש גדול היום... אז יש כאלה, שום בעיה אנדוקרינולוגית, ומה אמרת על הרגלי אכילה נכונים? הצחקת אותי, תראה לי ילד כזה שאוכל באמת נכון. אנחנו האימהות מכינות אוכל בריא, אבל מה שהם אוכלים זה ענין אחר לגמרי..

15/01/2002 | 21:45 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

יש צורך להקנות לילד הרגלי תזונה נכונים. ניתן בחלק מהילדים לא ליצור גבול של תזונה סבירה ולהגיע להשמנה שבהמשך יהיה קשה להשתלט עליה. בעבר היו במרפאתנו ילדים שיעצנו לא לשנות דבר בתזונתם למרות "חריגה מעקומות הגדילה" והיו ילדים שהיה צורך להדריך את האם איך לכוון את הילד לוויסות האכילה בצורה הדרגתית איטית, כך שהילד לא סבל שהשינוי, אך חזותו השתפרה. פרופ' צדיק www.gdila.co.il

16/01/2002 | 17:36 | מאת: נירה אולנד

שלום רוית כמו אנשים, גם ילדים מגיעים במגוון גדלים, צבעים וצורות גוף. האם את או בעלך או משפחתכם המורחבת אנשים גדולים יחסית, או שהילד חריג בנוף המשפחתי? הרגלי אכילה הם דבר נרכש, כמו גם אורח חיים בריא. לדעתי לא צריך לעשות לילד דיאטה, ולגרום לו לפתח יחסי שנאה אהבה לגופו ולאוכל משלב כל כך מוקדם. מה שכן אפשר לעשות: להקנות הרגלי אכילה נכונים, שיהיו חייבים לחול לא רק על הילד, אלא על כל המשפחה. אם ההורים אוכלים סלט ונהנים, אז גם הילדים בסופו של דבר (גם אם זה יקרה כשהם יהיו בוגרים) יזכרו ויקבלו את ההרגל. אותו הדבר לגבי אכילת ממתקים וחטיפים רק לאחר אוכל ולא במקומו, אכילת ירקות, טריים או מבושלים, בכל ארוחה, אכילת פירות כחטיף מתוק, ארוחות מסודרות ככל האפשר, וכד'. כשהבית מלא ממתקים ועוגות וחטיפים, אי אפשר לבקש מילד שלא יאכל. אז עדיף שמי מבני הבית שרוצה ממתקים, אפשר לקנות לו חטיף באותו רגע, בלי שבבית יהיה סטוק. פרט חשוב מאד נוסף הוא עידוד לפעילות גופנית: נסו לשלב פעילויות פיזיות ככל האפשר במשחקים עם הילד, ובאורח החיים בכלל: כדורגל עם אבא, שחיה וחתירה בסירה בשבת או בחול המועד, טיולים רגליים, גני הרפתקאות , משחקי תופסת וכד'. וגם כאן תופס הכלל: אם עבורכם פעילות גופנית היא עונש, אל תצפו שהילד יהיה שונה. לילדים יש שלבי התפתחות רבים. לכן לדעתי בינתיים, אם אין בעיה חריגה ממש, חבל להפיל על הילד את התיק הזה. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית