אנמיה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני בת 25. במשך כ 8 שנים מגיל 13 ועד20+ לא אכלתי בשר, עד שגיליתי שזה גרם לי לאנמיה וחזרתי לאכול בשר, כיום אני אוכלת מוצרי בשר כמעט מדי יום. כיום כשרציתי לתרום דם בבדיקת ההמוגלובין קיבלתי ערך 11. (בתקופות ה"שיא" של הצמחונות שלי קיבלתי 9.5). הייתי רוצה לדעת מה כדאי לעשות, במה האנמיה יכולה לפגוע (לפי רופא המשפחה שלי הנזק עדיין נראה), איזה מזון מומלץ כעשיר בברזל? והאם החסר הוא באמת בברזל או בעוד רכיבים? המון תודה! נועה.
עד שתקבלי תשובה מנירה את יכולה לעשות חיפוש בפורום על המילה ברזל ולקבל את התשובות הקודמות. זו שאלה מאוד נפוצה ויש הרבה מידע.
שלום נועה המוגלובין 11 הוא נמוך, אך לא מדובר באנמיה חמורה. מה שחשוב , מלבד להעלות את רמת ההמוגלובין, הוא למלא את מאגרי הברזל בגוף, כדי שתוכלי לסיים הריון בהצלחה ובבריאות טובה שלך ושל הולד. לקבלת רשימת מזונות עשירים בברזל, אנא קראי את "תשובות לשאלות נפוצות בתזונה", בארכיון המגזין באתר זה. אם תקפידי לאכול מזונות עשירים בברזל מידי יום, אין לי ספק שרמת ההמוגלובין שלך תמשיך לעלות. את יכולה גם לנסות לבשל בכלי ברזל, כך המזון מקבל ברזל נוסף , שמתמוסס בכמויות מיקרוסקופיות לתוך האוכל. בהצלחה ולבריאות.