סוכר נבט
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב הייתי מעוניינת לדעת מה הוא סוכר נבט (מצאתי את זה בחנות טבע) - נאמר לי שהוא טוב יותר מסוכר רגיל לבן /חום אבל אף אחד לא מצליח להסביר לי בדיוק למה. ובכלל שמעתי שסוכר חום לא יותר טוב מסוכר לבן. אני יודעת שהסוכרים מתחלקים לחד סוכר (בניהם הגלוקוז) ודו סוכרים (בניהם הסוכרוז ) לאן משייכים את הסוכר נבט - חד או דו סוכר? באופן עקרוני האם חד סוכר מתפרק יותר טוב בגוף? האם רצוי לצרוך אותו מאשר דו סוכר ואם כן למה? ואיך מוצאים אותו? אני יודעת שגלוקוז נימצא בדבש אבל מה קורה כשרוצים לאפות או לבשל - למיטב ידיעתי לא טוב לחמם דבש. אני יודעת שגלוקוז גם נימצא בענבים - האם זה אומר שסוכר ענבים הוא גלוקוז ועדיף על סוכר אחר? מקווה שלא סיבכתי יותר מדיי תודה מראש על התשובה :-)
גל, מאוד מעניין מה שאת אומרת. אני מקווה שנירה תוכל לענות. נראה לי קצת חשוד שבחנות טבע מוכרים משהו כזה אבל לא יודעים בדיוק למה זה בריא יותר. את יודעת אולי מהו המושג לסוכר נבט באנגלית ? אני מגיעה היום לחנות טבע ואני אנסה לשאול שם. אביטל
האם למולסה יש עדיפות מבחינה בריאותית על הסוכר ועל דבש ?
גם אני ציפיתי למצוא תשובה לסוכר נבט ומוזר לא לימצוא תשובה באינטרנט
היי בנות! סוכר נבט זה סוכר ענבים מצויין לשפעת ובעיקר לשיעול מקל על כאבי התקררות
זה טוב להגזים של תינוקות וזה טבעי
חפרת תשתי מה שבא לך הכל אותה צואה. לא לחפור לנו תודה