מחבתות - טפלון ברזל ועוד
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
נדמה לי שהשאלה שלי נמחקה. אני רוצה לשאול מה היתרונות והחסרונות של מחבת טפלון לעומת מחבת ברזל, במה יותר בריא לטגן כדי שלא ישרף וכו'. האם יש עוד סוגים בריאים מלבד שניהם? יש את הטענות הידיעות שטפלון הוא לא בריא למשל באתר http://www.ecomall.com/greenshopping/teflon.htm
נטע, לפי מיטב ידיעתי הבעיה בטפלון היא שזהו בעצם ציפוי על הכלי. אם את משתמשת תוך כדי בישול במזלג (או כל כלי שמגרד את הציפוי) אז הציפוי נשרט וסביר להניח שחלק מהציפוי חודר למזון. אותה בעיה אמורה להיות רלוונטית לגבי כלי אלומיניום. ולכן יש לבשל בהם בעדינות ובשילוב עם כלי עץ או פלסטיק. כלי בישול מברזל (הכלים הכבדים) הם כאלה שלא נשרטים בקלות (או בכלל) ויש הרבה פחות חשש מחדירת חומרים לא רצויים למזון. יש גם ציפויי טפלון שונים - הזולים יותר מתפוררים ויותר מסוכנים. מנסיוני האישי - יש תבניות לאפיה בציפוי טפלון שנשרטו מאוד בקלות ולאחרונה החלפתי אותם בכלי פיירקס וחרס שהם יותר יקרים אך מניבים תוצאות טובות יותר וגם אמורים להיות בריאים יותר. וגם מחבתות מטפלון היו לי וגם הם הגיעו למצב שרוט, אני מעדיפה את הכלים הכבדים.
פעם טענו שהטפלון מסרטן, והיתה המולה לא קטנה בגלל זה, אבל בסוף כפי שאמרתי ההר הוליד עכבר, אפילו בכתבה שהבאת הוא אומר שצריך 400 500 מעלות כדי שהטפלון יעבור שינוי כזה שיזיק, אז בואי ניקח דברים בפרופורציות, בדרך כלל אנחנו לא רוצים לסרוט את הטפלון, אז אנחנו משתמשים במרית עץ, ובדרך כלל מתחת לטפלון יש אלומיניום, ופעם גם טענו שהאלומיניום גורם לאלצהיימר, היום חושבים אחרת, אבל עדין אין סימפטיה גדולה לאלומיניום, רוצה מחבת טובה? קחי לך מחבת נרוסטה, טגני בטיגון עמוק מה שאת רוצה, עם שמן טרי, אבל אחר כך צריך לקרצף מבחוץ, ואפשר שעות אם רוצים להחזיר את המחבת לקדמותה, אז בכדי שזה לא יקרה, לוקחים משחת כלים, קלין או משהו אחר, מורחים בצד החיצוני של המחבת, וגם בתחתית, אחר כך ממלאים שמן ומטגנים , מה שגולש גולש, ומה שנראה שחור בחוץ, נשטף בקלות עם סקוטש.
מאשר טפלון וברזל והרי המטרה הראשית היא לצמצם את כמות השמן. אז לכן נראה לי שנירוסטה לא טוב (ולא מסיבה של הקושי לנקותה). כמו כן רציתי לשאול, באיזו ממחבתות הברזל האוכל נשרף יותר מהר- באילו שמיועדות לטיגון סטייקים שהן עם חריצים, או באילו שהן עם קרקעית שטוחה ? תודה נטע
נטע, אני משתשמשת בטפלון. עדי
שלום נטע עניתי על שאלתך המקורית, היא חיה וקיימת, אנא קראי שם את התשובה.