גלוטן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב אני מעוניינת לדעת מהו קמח נטול גלוטן הבא בשקיות גדולות...לא מבינה למה משמש ומדוע בתודה מראש.
יש אנשים החולים במחלת צליאק והם רגישים לגלוטן, שהוא חומר הנמצא בקמח. ויש האומרים שגם לא כדאי לתת לתינוקות מתחת לגיל שנה כל מזון המכיל גלוטן. אם אין לך את הבעיה הזו אז אין לך צורך להשתמש בקמח. אם את רוצה לדעת יותר נסי את האתר הבא: http://www.celiac.org.il יש שם הסברים מפורטים או כל חיפוש ברשת על המילה צליאק
אביטל, נכון. עדי
שלום שיר גלוטן הוא החלבון של החיטה, שנמצא גם בכמות פחותה בשעורה, ושבולת שועל. יש אנשים שאלרגיים לגלוטן, כשהם אוכלים משהו שמכיל גלוטן הם מקבלים כאבי בטן קשים. אצל ילדים שאלרגים לגלוטן אכילתו יכולה להפריע להתפתחותם. לכן, בשנים האחרונות ניתן למצוא קמח נטול גלוטן, לחם נטול גלוטן, אטריות נטולות גלוטן ועוד שורה ארוכה של מוצרי בצק נטולי גלוטן, שנועדו להקל במעט על החיים הקשים של אותם אנשים האלרגיים לגלוטן (מחלת הצליאק). לאדם שאינו אלרגי לגלוטן, כמו רובנו, אין כל טעם וסיבה לקנות קמח נטול גלוטן. בתיאבון.