אלרגיה ללקטוז
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום אובחנתי לאחר בדיקה כאלרגית ללקטוז. יש לי שתי שאלות בנושא: 1. כיצד לשנות את הרגלי האכילה כתוצאה מהחסרים שיווצרו לי בגוף כתוצאה מן ההמנעות ממוצרי חלב. 2. האם זה נכון שאני צריכה להימנע בעיקר ממוצרי חלב רכים כגון חלב וגבינות לבנות, אך אני עדיין יכולה להרשות לעצמי לאכול גבינות קשות (כגון גבינה צהובה)?
תמי, יש מוצרים של סויה שאת יכולה להשתמש בהם במקום חלב (הם ללא לקטוז אבל לא טעמתי(. עדי
תמי, יש מוצרים של סויה שאת יכולה להשתמש בהם במקום חלב (הם ללא לקטוז אבל לא טעמתי(. עדי
שלום תמי, יש שתי גישות לפתרון הבעיה. למדתי אותן מהפורום הזה והנה המסקנות שלי: גישה א: להימנע מצריכת דברי חלב. אבל האנזים האחראי לפירוק הלקטוז (לקטאז) שבגופך דרוש לקיום מערכות התפקוד של הגוף. גישה ב: להוסיף לגופך את הלקטאז בעזרת כמוסות (לא רוצה לומר איזה, מטעמי פרסום) ולהמשיך לצרוך מוצרי חלב. ויכוח בנושא התקיים בפורום הזה לא מזמן... לזר את זקוקה להמלצה חכמה כדי להחליט כיצד לנהוג.
תמי, א. יש חלב דל-לקטוז. ב. בגבינת קוטג', למשל, וגם בגבינה צהובה יש פחות לקטוז. נסי לצרוך אותם במידה. ג. יש תחליפי חלב מסויה ומאורז, בחנויות הטבע וגם במרכולים. הם מכילים פחות או יותר אותה כמות חלבון וסידן. ד. אם את לא מצליחה לקבל מספיק סידן (800-1000 מ"ג ביום לאשה בגיל הפוריות), קחי תוסף קלציום ציטראט, שזו הצורה שנספגת הכי טוב.
שלום תמי ראשית, אין אלרגיה ללקטוז, יש רגישות או אי סבילות ללקטוז, מאחר ולקטוז הוא סוכר ולא חלבון (אלרגיות יש רק לחלבון). אנשים רבים הם רגישים ללקטוז. הסיבה לכך היא חוסר באנזים שמפרק לקטוז. התוצאה היא כאבי בטן, גזים ושלשולים בעקבות אכילת לקטוז, שלא יכול להתפרק במעי. כפי שציינת, לא בכל מוצרי החלב יש לקטוז. גבינת קוטג', גבינות צהובות וקשות, ויוגורט ביו בדרך כלל מכילים מעט מאד לקטוז, ונסבלים על ידי אנשים הרגישים ללקטוז. תצטרכי לנסות ולראות אילו מוצרים את יכולה לאכול מבלי לסבול תופעות לואי. יש גם חלב דל לקטוז, שבו הלקטוז כבר פורק על ידי אנזים מראש, ואנשים הרגישים ללקטוז יכולים לשתות אותו ללא חשש. (הוא נמכר בקרטון עמיד, ליד החלב העמיד הרגיל). גבינות צהובות וקשות מכילות הרבה סידן וחלבון, ואם תאכלי אותן, גם בכמויות קטנות, סביר להניח שתקבלי סידן כמו מאכילת מוצרי חלב אחרים. מקורות נוספים לסידן הם: טחינה (עדיף טחינה מלאה, להשיג בחנויות טבע), אגוזים, שקדים, כל סוגי הפיצוחים, קטניות (חומוס, פול, עדשים, שעועית יבשה, אפונה), פירות יבשים, ירקות ירוקים מכל הסוגים. בהצלחה.