שעועית לימה מול שעועית לבנה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/01/2002 | 23:41 | מאת: נטע

אני קוראת זמן רב את תשובותיך המאד מקצועיות ואדיבות, ומאד נהנית ומחכימה. שמתי לב שפעמים רבות את מונה שעועית לבנה כקטניות. האם הכוונה רק ללבנה? כי שעועית לבנה, וגם אדומה ושחורה, גורמות לי ללחץ ומלאות בבטן (אולי מגזים , ואולי לא רק). יותר נוח לי לעכל שעועית לימה (שנמכרת קפואה). האם שעועית לבנה יותר עשירה בברזל וחלבון מאשר שעועית לימה ? מה לעשות כדי לאכול את השעועים הלבנה, מבלי שתגרום לבעיות הנ"ל ? שמעתי שלא טוב לקחת beano כי הוא עלול לגרום לנזקים. בתודה נטע

08/01/2002 | 15:54 | מאת: נטע

עתירות בברזל, חלבון וכו' כמו שעועית לבנה? מה החסרונות שלהם לעומת שעועית לבנה? כי הן הרבה יותר קלות לי לעיכול, כך שאם הן מספקות מה ששעועית לבנה מספקת, אני מעדיפה אותן.

08/01/2002 | 20:30 | מאת: נירה אולנד

שלום נטע אני שמחה על השאלה שלך, כי תמיד יש לי הרגשה לא נוחה מהרשימה החלקית שאני נותנת. משפחת הקטניות ענפה מאד, וכדי לא לכתוב ללא סוף אני מציינת שעועית לבנה, או שעועית יבשה, אך הכוונה בהחלט גם לשעועית לימה, אדומה, חומה, שחורה, מנומרת, וכל צבע אחר של שעועית. השעועית הלבנה וחברותיה הצבעוניות אכן בדרך כלל קשות לעכול יותר מקטניות אחרות. אך כל חברי משפחת הקטניות היבשות מכילים פחות או יותר את אותם גורמים תזונתיים חשובים: חלבון, סידן, ברזל, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים שונים, וסיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים. גיוון שלהם - אכילה של קטנית שונה בכל פעם, ולא תמיד את אותה אחת- תעזור גם להנאה והעניין באוכל, וגם לקבלת כל מה שטוב מכולן. אכן שעועית מאש, אזוקי, וגם שעועית לוביה (הכוונה לשעועית לבנה קטנה עם עין שחורה), כמו עדשים מסוגים שונים, קלות יותר הן לבישול והן לעיכול. הן גם טעימות מאד, ובהחלט שווה להכניס אותן לתפריט. ככל הידוע לי שעועית לימה היא סוג של שעועית לבנה. אם היא יותר קלה לך לעיכול, אכלי אותה, אין כל מניעה. לגבי הגזים- הם תופעת לוואי חובקת עולם לאכילת קטניות, אין הרבה מה לעשות בעניין, למרות פטנטים שונים שמומצאים לעתים. את יכולה לבחור מנסיון את הקטניות שעושות לך פחות גזים. לא ידוע לי על כל בעיה עם השימוש ב BEANO, אם יש לך פרטים על כך אשמח לשמוע. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית