ביצה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום... רציתי לשאול אם יש הבדל בין אכילת ביצה קשה או רכה? זהבית.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום זהבית כשמבשלים את הביצה חלק קטן מן הויטמינים בחלמון נהרסים, אך בגדול ההרס אינו משמעותי, ועדיין חלק גדול מהויטמינים זמין לגוף. בעיה שונה שיש עם ביצה היא זיהום חיידקי, בעיקר סלמונלה, שגורמת לכאבי בטן, שלשולים קשים, הקאות, לעתים עד צורך באשפוז. חום הורג את החיידקים, ולכן במיוחד לאוכלוסיות חלשות כמו תינוקות, ילדים קטנים וקשישים מומלץ לא לקחת צ'אנס, ולתת ביצים מבושלות היטב, אם בצורת ביצה קשה ואם בצורת חביתה העשויה היטב. את הביצים המטוגנות הרוטטות וביצת עין עדיף להשאיר לאלה שמערכת החיסון שלהם בשיאה. בתיאבון.