פרגיות או שווארמה?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לשאול מאיזה בשר יכדאי יותר לאכול, פרגיות או שווארמה? ולאיזה מהם ערך קלורי נמוך יותר?
מה את יותר אוהבת ?
האם את מתכוונת לשוארמה הודו או שוארמה מהשר כבש?
שלום ויטה שאלת שאלה טובה. מעטים יודעים ששווארמה , בצורתה המקובלת, היא אחת ממנות הבשר השמנות ביותר ועתירות הקלוריות ביותר. המוכרים שמים שכבות שומן בין שכבות הבשר, ובסופו של עניין את מקבלת בשר רווי בשומן, ורווי בקלוריות. זה נכון לשווארמת הודו, ונכון עוד יותר לשווארמת כבש. בכל מקרה שיפודים, שנעשים על האש , והשומן נוטף מהם ולא נשאר על הבשר, תמיד עדיפים על בשר עם חתיכות שומן שמרטיבות אותו. כמובן שיש גם את הצד השני של המטבע: בשר על האש שמתבשל בעשן הפחמים גם מכיל יותר חומרים מסרטנים שמקורם בעשן . מה לעשות, אין רע בלי טוב. אם את קונה בשר לשווארמה ומכינה בבית על מחבת ללא שומן, ובודקת שאין תוספות שומן בבשר, אז תוכלי לקבל שווארמה יחסית דלת שומן וקלוריות. בתיאבון.