ירקות סולניים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בשל בעיות מעיים המליצו לי להמנע ממזונות שונים, בפרט ירקות סולניים. ידוע לי שחצילים ותפוחי אדמה, בין היתר, נקראים סולניים. מה המשמעות? אילו ירקות נוספים הם כאלה, ומדוע להמנע?
יש משפחה שנקראת סולניים, תפוחי אדמה, עגבניות, חצילים ופלפל, אבל בדרך כלל לא מתכוונים לכולם, אלא לעגבניות וחצילים כי הם מאוד חומציים. אולי גם פלפל בפרט חריף.
שלום שירי משפחת הסולניים היא משפחה בוטנית גדולה וענפה. מבחינת צמחי מאכל היא כוללת תפוחי אדמה, חצילים, עגבניות, פלפלים מכל הסוגים הגדלים והצבעים, כולל פפריקה מתוקה וחריפה, פלפלים חריפים טריים ויבשים, רוטב טבסקו וכד'. גם טבק, דטורה, אטרופין ובלדונה הם ממשפחת הסולניים, כך שאם את אלרגית לסולנין, שהוא החומר המשותף לבני המשפחה הזו (כמוני), כדאי שתדעי שזריקת אטרופין, או שימוש באטרופין בניתוח, עלול לגרום לך לשוק אנפילקטי. בהצלחה.
ברצוני להוסיף לעניין ירקות סולניים: הם גורמים נזק לא רק למערכת העיכול, אלא גם לכבד, טחול וכיס המרה, מבחינת הראיה של הפילוסופיה הסינית ירקות אלו נחשבים כיוצרי ליחה. ליחה שנתקעה בגוף הופכת לשומן, לכן מי שרוצה לרזות - לא מומלץ לאכול ירקות אלה.