כולסטרול וטיגון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/12/2001 | 23:22 | מאת: א.

האם נכון ששמן זית בטיגון הופך למכיל שומן רווי? שמעתי שבטמפרטורות מסויימות בבישול התופעה אינה נגרמת - האם נכון זה ועל אילו טמפרטורות מדובר? תודה

26/12/2001 | 23:37 | מאת: טטיאנה

לא. אפשר בשקט לטגן בשמן זית.

27/12/2001 | 09:38 | מאת: לזר

שלום א., זה נכון. לא חשובה הטמפרטורה, משום שאתה לא יכול לבקר עליה, גם אם יש לך מד חום במחבט, כיוון שלטיגון גרוש חימום שמסוגל לטגן. אפשר רק לבצע טיגון בשמן עמוק ולקצר את זמן הטיגון - כך אפשר "להרוויח" משהו. שמן זית בנוי בעיקר לסלטים. כמובן שאפשר להשתמש בו לטיגון, אבל עדיף שמן קנולה או שמן חמניות. לזר

30/12/2001 | 19:14 | מאת: נירה אולנד

שלום א. שמן זית אינו הופך לשומן רווי בטיגון.דווקא שמנים חד בלתי רוויים כמו זית, קנולה ושקדים הם המומלצים ביותר לטיגון, כי מתרחשים בהם הכי פחות שינויים מבניים מזיקים כשהם מחוממים לטמפרטורות גבוהות. יחד עם זאת, חשוב שתדע: 1. כשהשמן מתחמם לדרגה שמתחיל לצאת ממנו עשן הוא נשרף, וזה לא מוסיף בריאות לאף אחד, בשום סוג של שמן. רצוי להמנע מדרגות חום כאלה שבהן השמן נשרף. 2. טיגון, לא משנה במה, מוסיף המון קלוריות מיותרות, ועדיף לטגן כמה שפחות מסיבה זו. חלק גדול מהמזונות שרגילים לטגן ניתן למרוח בשמן, ולאפות בתנור או בגריל, לקבלת תוצאה די דומה, עם הרבה פחות שמן שנספג באוכל. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית