סידן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לפרום הנכבד שלום , לאחרונה שמעתי שכמות הסידן המצויה בגוף האדם נקבעת בעת הינקות ולא ניתן לשנותהעל-ידי תזונה זו או אחרת. אשמח לקבל התיחסות לנושא בתודה מראש,יגאל
שלום יגאל מה ששמעת מאד מאד לא מדוייק. אין ספק שלתורשה יש משקל לגבי מבנה ועובי העצמות הפוטנציאלי. תזונה שחסר בה סידן, ויטמין D , זרחן ומגנזיום, או תזונה שעשירה מידי בחלבון, זרחן רב מידי, פלואור רב מידי וכד', גורמים לכך שהעצמות לא יקבלו את מלוא חומר הבניה שלהן, ולכן הן לא מגיעות לחוזקן המירבי. תהליך שקיעת הסידן והזרחן בעצמות הוא דינמי, הוא קורה כל הזמן. העצם נהרסת ונבנית כל הזמן, בכל גיל. עד גיל 35 קצב הבניה עולה על קצב ההריסה, ואז חשוב לבצע פעילות גופנית, ולקבל מספיק סידן וגורמי תזונה אחרים משמעותיים, כפי שפירטתי למעלה. אחרי גיל 35 קצב ההריסה עולה על קצב הבניה. גם אז חשוב להמשיך להקפיד על תזונה מתאימה, אך בדרך כלל העצמות הולכות ומדלדלות. אפשר להשפיע על קצב הדלדול על ידי אכילה מתאימה, והמשך הקפדה על פעילות גופנית. מזונות שעוזרים לבניית עצמות הם: מוצרי חלב, סרדינים, שפרוטים, ירקות ירוקים מכל הסוגים, ירקות עליים, כרוב, כרובית, טחינה (בעיקר טחינה משומשום מלא, להשיג בבתי טבע), קטניות (חומוס, עדשים, שעועית יבשה, פול, אפונה), אגוזים ושקדים, פירות יבשים. מה שמדלדל את העצמות ומפריע לבניית עצם: עודף זרחן (עודף אכילת בשר ושתיית משקאות מוגזים), עישון, אלכוהול, קפאין, עודף מלח במזון. פעילות גופנית עוזרת מאד לבניית עצם. חוסר פעילות גורם בעצמו לירידה במסת העצם. בהצלחה.
לגב, אורלנד תודה עבור התשובה הממצה והמפורטת, יגאל