כלי בישול
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מהו סוג הכלי שבריא יותר לבשל בו : אלומניום / נירוסטה / אחר ? ומדוע
שלום דוד ניתן לבשל בסירי פלדת אל חלד, אמייל, זכוכית וברזל. כדאי להמנע ככל האפשר מסירי אלומיניום. כשמבשלים מזון באלומיניום, אם המזון קצת חומצי האלומיניום מתמוסס בכמויות מזעריות לתוך האוכל, ונספג בגופנו, שם הוא עושה שמות ומקצר את חיינו. סיר מברזל, גם אם הוא קצת חלוד, מוסיף לנו ברזל זמין לגוף באותו אופן. מאחר וצמחונים, נשים וילדים נוטים לסבול מחוסר ברזל, תוספת כזו יכולה להועיל. החומרים שציינתי למעלה אינם מתמוססים לתוך האוכל, ולכן הם בטוחים לשמוש. ציפוי טפלון ניתן לשמוש אם הוא שלם, וחשוב לא לערבב בתוכו עם כלי מתכתי, שמגרד אותו לתוך האוכל. אפשר להשתמש בכפות פלסטיק או עץ , ולנקות לא עם ברזלית וללא שפשוף מחוספס חזק. שוב, טפלון אינו תוספת רצויה למזון היומי שלנו. בתיאבון.