קמח כהה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/12/2001 | 11:17 | מאת: רונית

קניתי לילדי לחם מועשר בסידן, בפרוט המרכיבים מצויין, קמח כהה, אני מניחה שהכוונה לא לקמח מלא. מהו אותו קמח כהה?

19/12/2001 | 11:30 | מאת: אביטל

קמח כהה הוא קמח לבן שנצבע באמצעים שונים - קרמל או גרוע מכך, צבעי מאכל. קמח לבן הוא כבר בריא יותר. אם את רוצה משהו בריא תקני לחם מקמח מלא, לחם דגנים וכו'. יש הרבה מוצרים בשוק וחלק מהם גם טעימים :-) חשוב להביט על רשימת המרכיבים ולוודא שלא מקבלים משהו לא רצוי וכדאי מאוד להשוות בין לחם אחד למישנהו.

19/12/2001 | 11:50 | מאת: לזר

שלום רונית, גם הכהה (הצבוע ללא פרטי הצבע) וגם הקמח הלבן הם רעים. אילו ילדיך ואת יכולים עשו לכם כייף וגם בריאות עם הלחם המלא ורצוי דגנים. הלחם הרגיל (כהה, לבן) הוא טחון דק ולכן נספג מהר בגוף ומעלה את רמת האינסולין. לזאת אין שום הצדקה, פרט לכך שהלחם טעים. לחם הדגנים משביע יותר, בריא יותר, אבל יקר יותר. אינדקס הגליקמי שלו נמוך יותר - בזה כוחו העיקרי. לבריאות לזר

19/12/2001 | 19:36 | מאת: נירה אולנד

שלום רונית קמח כהה הוא קמח צבוע או מוכהה על ידי חימום . הוא מיועד לתת ללחם מראה של לחם מלא, בלי שאכן יספק את הסיבים התזונתיים, הויטמינים והמינרלים שקמח מלא מספק. בהחלט עדיף שתקני לחם מקמח מלא, גם אם אינו מועשר בסידן. לסידן יש מקורות אחרים, רבים וטובים (כל מוצרי החלב, טחינה, חומוס, ירקות, אגוזים, פירות יבשים, סרדינים, שפרוטים). הקמח הלבן הרגיל שאנחנו קונים בחלק מהמקרים הוא מולבן- הוסיפו לו טלק (עד כמה שקשה להאמין) כדי שייראה לבן יותר. לעתים ניתן למצוא בחנויות טבע קמח לבן לא מולבן- שנראה קצת יותר צהבהב או אפרפר, ואם כבר קמח לבן, עדיף לבחור אותו. אך בכל מקרה הקמח המלא עדיף. לבריאות.

מנהל פורום תזונה טבעית