לחם והרזיה??

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/12/2001 | 08:03 | מאת: נטלי

בד"כ אני לא נוהגת לאכול לחם אלא מדי פעם דגנים למיניהם או פסטות. בשבוע האחרון , אכלתי לחם בכמויות ושמתי לב שהורדתי במשקל. כיצד הדבר ייתכן??(בלי פעילות גופנית וכדומה)

16/12/2001 | 08:42 | מאת: נירה אולנד

שלום נטלי לחם אינו שונה מדגנים אחרים: הם כולם יחסית דלי שומן, עשירים בפחמימות וחלקם מכילים גם סיבים תזונתיים. בעצם אין סיבה שתמנעי מלחם, אם את אוכלת פסטה, אורז, תירס, קוסקוס וכד'. הירידה שלך במשקל, (ברכותי), יכולה לנבוע משינוי בהרגלים שחווית באותו שבוע: אכילה אחרת, יותר פעילות גופנית, פחות ארוחות, עיסוקים שונים מהרגיל וכדומה. לחם אינו משמין יותר או פחות מסוגי אוכל אחרים, ויש דיאטות הרזיה שמבוססות עליו. אנשים שנמנעים מלחם למטרות הרזיה לעתים מפספסים את העובדה שבפרוסת לחם יש פחות קלוריות מאשר בגביע יוגורט, בחזה עוף, חצי מהקלוריות שיש בכוס אורז מבושל, ורבע מכמות הקלוריות שמכילה מנה ממוצעת של פסטה. אז אם את אוהבת לחם אין כל סיבה שתימנעי ממנו. כדי לרזות חשוב מה את אוכלת בסך הכל במהלך היום, וגם כמה את מוציאה במהלך היום (כמה פעילות פיזית את עושה). בהצלחה.

16/12/2001 | 13:13 | מאת: גלי

ללא ספק לחם בכמויות סבירות לא משתווה לעיתים לפסאטות ודברי "יציקה" אחרים אם את אוהבת לחם את יכולה להעזר בסיפרה של אולגה רז - דיאטתנית - "לאכול לחם ולרזות" למרות שבספרה ההמלצה היא ללחם קל הרזיה קלה

16/12/2001 | 14:07 | מאת: לזר

שלום נטלי, נכון, אכילת לחם (במיוחד חיטה מלאה) אינו משמין ואפשר לרזות. אישתי אוכלת 5,6 סנדביצ'ים בין הארוחות הקטנות והיא יורדת במשקל, ברוח הספר "לאכול לחם ולרזות" של אולגה. אני מבקש ליציין שעדיף להימנע מהלחם הרגיל - לבן ושחור בגלל סיבה אחרת. לחם הרגיל הוא פחמימה "קשה" מאוד, אפילו קשה מהסוכר. לזר

מנהל פורום תזונה טבעית