גבינה צהובה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/12/2001 | 15:36 | מאת: שרון

לדיאטנית שלום וברכה. הרופא המליץ לי להמנע מאכילת גבינה צהובה ומתוקים בגלל שומנים וטריגליצרידים. אני יכולה בהחלט להפחית אבל להמנע לגמרי זה ממש קשה. מה המלצתך לגבי מינון סביר שלא יגרום נזק? האם 50-100 גרם גבינה צהובה לשבוע זה סביר? מנת עוגה פעמיים בשבוע? מאוד אודה לעצתך.

14/12/2001 | 16:47 | מאת: adi

שרון, 1. יש גבינה צהובה לייט שאומנם עדיין יש בה כולסטרול וטריגליצרידים (היא 9% שומן) וגם אותה אפשר לצרוך רק פעם בשבוע. בכול מקרה, נסי לצרוך גבינות דלות בשומן (אין כמעט הבדל בין מוצרים דיאטטים לרגילים(. 2. את העוגות החליפי לעוגה כחושה וגם אותה ללייט. עדי

14/12/2001 | 19:09 | מאת: פרופ' צבי צדיק

1. האם הרופא המליץ לך על פעילות גופנית? סיבה לא פחות חשובה לעללית כולסטרול היא מעוט פעילות גופנית 2. חלוקת הארוחות במשך היום אף היא חשובה. למשל לאכול ארוחת בוקר ולדלג על ארוחה בצהריים גורמת בתקופות של העדר מזון לפרוק חומרים שונים ויצירת כולסטרול 3. אכילת מזונות עתירי קלוריות- למרות שאין בהם כולסטרול יגרמו לך לייצר כולסטרול 4. עצם שאלתך מעלה בפני את החשד שלא התיעצת עם דיאטנית על הרכב מזונך. לדעתי החלק החשוב ביותר בטיפולך הוא פגישה עם דיאטנית וקבלת שעור באורח חיים נכון בהצלחה

15/12/2001 | 10:53 | מאת: שרון

תודה רבה על תשובתך. העצה הרפואית שקיבלתי היא לאכול מעט ולאורך היום-חמש ארוחות במקום שתי ארוחות גדולות. ובכל זאת רציתי לדעת מהם גבולות הסביר בצריכת הגבינות הצהובות והמתוקים. ושוב תודה

16/12/2001 | 08:22 | מאת: נירה אולנד

שלום שרון משאלתך אכן עולה החשד שהעצה שקיבלת מהרופא שלך היא חלקית בלבד. קשה קצת להפיק ממנה תועלת אמיתית. אנא קראי את המאמר "תשובות לשאלות נפוצות בתזונה", שמופיע בארכיון המגזין באתר זה, יש שם פירוט לגבי התזונה המתאימה ואורח החיים התומך להורדת כולסטרול וטריגליצרידים. גבינה צהובה מכילה שומן רווי וכולסטרול, ובודאי שהיא צריכה להיות חלק קטן מהתפריט שלך, אך מידי פעם את יכולה בהחלט להכניס פרוסת גבינה צהובה (עדיף זאת של 9%) לכריך מלחם מחיטה מלאה, בתוספת ירקות. בהצלחה ולבריאות.

16/12/2001 | 13:28 | מאת: שרון

תודה רבה.

מנהל פורום תזונה טבעית