תזונת תינוקת ..
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום יש לי תינוקת בת 6 חודשים ולהלן מספר שאלות _ 1.האם ניתן לבשל יחד עם המרק (גזר+ת"א+קישוא+דלעת+בטטה) את העוף לשבוע ימים ואז להקפיא את 7 המנות וכל יום להפשיר ?(להקפיא את המרק עם הירקות)או לשמור במקרר ואם כן אז לכמה ימים ? 2.עם הזמן אלו ירקות נוספים כדאי לי לבשל לה במרק ? 3.עם הזמן מכנפיים של עוף לאיזה בשר כדי לעבור ? 4.לגבי קופסאות הגרבר של הפירות המוכנים האם ניתן לפתוח קופסא ולאחסן את מה שנשאר במקרר ?ואם לכמה ימים ? 5.האם זה נכון שאפשר להקפיא חתיכות של דלעת בפריזר וכל פעם לבשל עם המרק שלה והערך התזונתי ישאר ? 6.מה מומלץ לתזונה בריאה לפי שינוי הגיל - אלו תוספות כדי.... סליחה על מבול השאלות פשוט חפשתי בכל כך הרבה פורומים ולא מצאתי ספציפית לשאלות האלו ותודה רבה
נועם, נסי בפורום הנקה.
הקפאה היא דרך טובה לשמור על ערך תזונתי, בניגוד לבישול, שהורס ויטאמינים. אלא אם הוא בישול בחום נמוך בלי הרבה מים. אפשר להקפיא מזון לתינוק, ולהפשיר כל פעם, זה עדיף על להשאיר לא קפוא במקרר, גרבר פתוח יכול להישאר במקרר יום יומים, אבל לא רצוי יותר , כי יש לו נטיה להעלות עובש, גם אם זה לא נראה לעין, אצלי אין בעיה כזו, גרבר שתינוק לא מסיים הגדולים אוכלים, והגדולים אצלי הם בין גיל שלוש לגיל 20. אפשר להקפיא ירקות גם דלעת, אבל אחרי ההקפאה היא משנה את המרקם שלה, כי המים בהקפאה (יש להם נטיה להגדיל נפח), שוברים את מרקם הפרי (זו הסיבה שחקלאות נפגעת מקרה, תפוזים למשל, תופחים וכל הבקבוקונים שלהם מתפוצצים) אבל אם הדלעת הולכת לבישול זו לא בעיה , וזה עדיף מאשר להשאיר דלעת במקרר שתעפיש. בשר לתינוק, רצוי לתת עוף ולטחון היטב, לגבי בשר בקר, אני לא כל כך מאושרת ממנו גם לגבי גדולים , קל וחומר לקטנים מאוד, אבל תשמעי מה יש לדיאטנית לומר בענין.
נועם שלום אכן הקפאה היא דרך טובה לשמר את הויטמינים לגבי אחסון במקרר לאחר 24 - 48 שעות הויטמינים נהרסים ולכן כדאי יותר להקפיא גם לנו המבוגרים עדיף לאכול סלט שזה עתה חתכנו, רצוי לחתיכות גדולות ולכסות אותו עד השימוש לגבי סוגי בשר הייתי ממליצה על הודו שהוא עשיר בברזל לגבי סוגי מזון מגיל 7 חודשים את יכולה לתת לו לאכול כמעט הכל