שקדים-טוב או רע?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/12/2001 | 08:57 | מאת: רוני

שלום לכולם- האם נכון שאכילה של מספר שקדים מידי יום מרעילה את הגוף??? חברים אמרו לי שאכילה של חופן שקדים מידי יום מכניסה רעלים מסוכנים לגוף. ומה מומלץ יותר-שקדים או אגוזי מלך? ובאיזה מינון?

08/12/2001 | 10:11 | מאת: לזר

שלום רוני, כדי לגוון בטעם, גם אני נוהג להחליף בין אגוזי המלך ושקדים - סדיוק חופן. מדי פעם אני גם מגיע לבוטנים עם כליפה, כדי לקלוט פחות מלח. שלושתם מעולים. תמשיך להנות מהשקדים, כולל הפחמימות והשומן הבריא של כל שלושת המינים. לזר

08/12/2001 | 14:50 | מאת: טיטיאנה

הי, לפני שאתה עונה קרא בבקשה את השאלה בעיון,ורק אז תענה.

08/12/2001 | 18:17 | מאת: יעל

יש זן מסוים, של שקדים מרים שמכילים חומר רעיל אבל במינון מאוד מאוד נמוך, ואין סכנה באכילתם בכמות קטנה, אבל בכמות גדולה בכל יום יש בעיה.

08/12/2001 | 20:20 | מאת: נירה אולנד

שלום רוני כפי שכתבה יעל, זן של שקדים שנקראים שקדים מרים מכילים כמות מזערית של ציאניד. השקדים שאת אוכלת, שנקראים שקדים מתוקים, אינם מכילים כלל ציאניד, כך שאת יכולה לאכול אותם ללא חשש. שקדים, אגוזי מלך, אגוזי לוז, ברזיל, , זרעוני חמניה, דלעת, וטחינה או שומשום טחון כולם בריאים מאד, מכילים חלבון, ויטמינים ומינרלים חשובים בכמויות משמעותיות, וכדאי מאד לכלול אותם בתפריט כפי שאת עושה. כמובן שהערך הקלורי של כולם גבוה, ולכן הכמות היומית צריכה להיות די קטנה, למשל 12-15 שקדים, 2 כפות זרעוני חמניות וכד'. על מנת להפיק את התועלת הגדולה ביותר חשוב לגוון, ולאכול מידי יום סוג אחר של אגוז או זרעונים. לא כללתי ברשימה אגוזי פקאן, כי הם דלים יחסית בחלבון ובויטמינים ועשירים מאד בשומן, ולכן לדעתי לא כדאי לכלול אותם ברשימה זו. בוטנים נאכלים אצלנו כאגוזים, אך הם למעשה קטנית (כמו חומוס, עדשים, אפונה). אפשר להשתמש גם בהם כבאגוז, אך אצל חלק מהאנשים העיכול של בוטנים קשה יותר מאשר העיכול של אגוזים. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית