עבודה מהבוקר עד הערב
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לעדינה שלום, פעמיים בשבוע אני עובדת כ13 שעות ביום. מה מומלץ לאכול בימים כאלו כדי שמצד אחד לא אתעלף ומצד שני לא ארגיש מנופחת ועייפה (ובלי אוכל שגורם לגזים בבקשה?)??? תודה.
שלום ליהי לא ברור משאלתך מהן אפשרויות האכילה שלך בימים כאלה: האם את אוכלת במזנון, מסעדה, בית קפה, מביאה מהבית, קונה במכולת? בעיקרון, מבנה הארוחה שאני ממליצה לך בימים של עבודה מאומצת הם של ארוחות המכילות פחמימות מורכבות וכמות יחסית גדולה של חלבון. ארוחה שמורכבת בעיקר מפחמימות מורכבות , כמו מנת פסטה גדולה, או פיתה עם חומוס, יגרמו לך לתחושת עייפות כעבור שעה שעתיים מזמן האכילה, וגם לתחושת רעב מוגברת זמן מה לאחר מכן. כמות משמעותית של אוכל חלבוני בארוחה תורמת לתחושת עירנות , ומונעת את הנפילה הזו שבאה אחרי אכילת פחמימות. ארוחות שמכילה גם פחמימות וגם חלבון הן למשל: פיתה עם סלט טונה וירקות, או פיתה עם גבינה לבנה/צהובה, או פסטרמה (4-5 פרוסות), או חזה עוף עם ירקות ומעט אורז או תפוח אדמה קטן, או לחמניה ויוגורט או מעדן חלב . את כמובן יכולה להוסיף ירקות מכל סוג שאת אוהבת, סלט ירקות, תבשיל ירקות או מרק, על פי האפשרי במקום עבודתך. כדאי שבכל מקרה תדאגי גם להביא ירקות ופירות מן הבית , כדי שתוכלי לאכול אותם אם יש עוד זמן עד הארוחה, ואת כבר רעבה. הם גם יעזרו לך להמנע מהשוקולדים והחטיפים שנמצאים בזמינות גבוהה בהרבה מקומות עבודה. חשוב מאד שתדאגי לעצמך לשתיה בקרבת מקום. בקבוק מים או שתיה דיאט בהישג יד הם רעיון טוב. בתיאבון ובהצלחה.