אורז מלא
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, רציתי לדעת האם אורז מלא פרסי של סוגת הוא אורז מלא לכל דבר? תודה מראש שיר
לא ניסיתי את האורז שדיברת עליו, אבל אני אוכלת את האורז המלא של Uncle Ben's שהוא מאוד קל להכנה.
הי שיר, האמת היא שהאורז הוא לרוב מלא (whole). הרשי לי להמליץ משהו: גם אני כמו אביטל מעדיף את האונקל בן, אבל ככלל, עדיף האורז המלוטש והארוך. יש לו רק מעלות, פרט לבעית הבישול. ככל שהוא מבושל יותר (רך יותר) הפחמימות הרבות שבו נספגות יותר מהר בגוף. הרבה אנשים שמים לב, שהטעם של האורז בצלחת תמיד שונה, גם כאשר מדובר באותו סוג של אורז. הסיבה היא - אורך זמן הבישול. לזר
שלום שיר לאחרונה באמת התרבו סוגי האורז המלא הניתנים להשגה, לשמחתי. יש אורז מלא פרסי, קצר, עגול, ארוך, בסמטי, ועוד. הם כולם סוגים של אורז שעבר קילוף חלקי בלבד, ולכן הם כולם אורז מלא . (האורז שנקרא "אורז גן עדן", בגוון חום אדום כהה, הוא היחידי שממש אינו מקולף , אך די קשה לבשל אותו.). אורז ארוך, פרסי, בסמטי וכד' מתאימים לבישול אורז שיוצא "אחד אחד", עם או בלי תוספות שונות בזמן הבישול. האורז העגול, או הקצר, מתאימים לתבשילים יותר דייסתיים , כמו ריזוטו, פאייה, דייסת אורז, פודינג אורז וכד'. בתיאבון.