תזונה נכונה לאחר ניתוח.
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום עברתי השבוע ניתוח לקיבוע חוט שדרה צווארי. הניתוח הינו בהרדמה מלאה, פלוס יומיים אישפוז. מה תמהיל והרכב התזונה המומלצת לאחר ניתוח שכזה? בדר"כ אני מקפיד על תזונה דלת-קלריות עקב כלסטרול גבוה וכן אני סובל מלחץ דם גבוה המטופל בתרופה יומית. בתודה זוהר
שלום זוהר הניתוח שעברת אמנם מסובך ומסוכן, אך מבחינת הנטל על הגוף הוא נחשב לניתוח די קטן (בניגוד לניתוחים שדורשים פתיחת בטן למשל). אם אין לך עודף משקל, כדאי שתגביר את כמות הקלוריות במעט למשך שבועיים בערך. מעבר לכך אין צורך שתעשה שינויים. יחד עם זאת, אם עליך להיות נייח בתקופה זו אתה מוציא פחות אנרגיה, הזהר לא להשמין. בהחלמה מניתוח חשוב להקפיד על קבלת כל רכיבי התזונה הדרושים (ואחר כך כדאי לעשות זאת גם במהלך החיים). הקפד במיוחד על ירקות טריים ומבושלים, פירות, דגים, בשר ומוצרי חלב דלי שומן, אגוזים, קטניות (גרגרי חומוס, פול, אפונה, שעועית יבשה, עדשים), טחינה (אפשר למרוח על לחם טחינה כגיוון לגבינה). כך תקבל מספיק סידן, ברזל, ויטמינים מכל הסוגים, שיאפשרו לך החלמה טובה ומהירה ככל האפשר. נסה לאכול מנה של דג ים שמן (סלמון נורבגי, מקרל, סרדינים, הרינג) לפחות פעם ביומיים ורצוי יותר. דגים אלה מכילים חומצות שומן חיוניות שתורמות גם לבריאות חוט השדרה, וגם עוזרות לסידן להספג לעצמות . בהצלחה ובריאות שלמה.