מה עדיף
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מבחינה קלורית האם יש הבדל בין ציפס רגיל שמטוגן בשמן עמוק להכנת ציפס בטוסטר אובן עם מעט ( באמת מעט) שמן שלא יבדק ולא יהיה יבש מדי?
רונית לשום, ככל שיש פחות שומן (9 קלוריות לכל גרם) כך יש פחות קלוריות בסך הכל. ת"א הם פחמימות לכל דבר - פחמימה רצחנית. השומן מעקב את ספיגתם של הפחמימות בגוף. אבל, מהקלוריות את לא יכולה להתעלם! בכל מקרה, הצ'יפס הוא רע מכל הבחינות. תוכלי מעט ותשתמשי במעצורים (אם יש לך). לזר
100 גרם צ'יפס ( תפו"א מטוגנים ) זה 557 קלוריות. 100 גרם תפו"א אפויים בקליפה ( ללא שומן ) 103 קלוריות
שלום ניקולט, איך זה יתכן? הרי השומן מוסיף 9 קלוריות לגרם ואילו הפחמימות שנשארות רק 4 קלוריות לרגם? משהו לא תקין לזר
שלום רונית שמן מכיל המון קלוריות. כף שמן רגילה מכילה 135 קלוריות. אם תנסי לחשב כמה שמן נספג בצ'יפס במהלך טיגון תפוחי האדמה , יהיה לך ברור שההבדל הוא גדול מאד. בהחלט עדיף להכין צ'יפס בתנור, עם הברשה קלה של שמן רק לצורך הטעם. בתיאבון.