תזונה המפחיתה את הסיכויים לחלות בסרטן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/11/2001 | 18:54 | מאת: נטע

האם קיים סוג מסוים של מזון המפחית את הסיכויים לחלות במחלת הסרטן ואם כן, מהו? תודה, נטע

21/11/2001 | 20:28 | מאת: אביטל

נטע, בצעי חיפוש על המילה סרטן. כמו כן כדאי לך לשאול בפורום רפואה משלימה או פורום המתעסק בהומופאטיה. ישנם גם צבעי מאכל וחומרים תעשיתיים שונים הנחשבים מסרטנים, כגון טארטרזין (או שם דומה) הנמצא במשקה פנטה וגם באיטריות מרק של אוסם ובעוד מאכלים.

21/11/2001 | 22:37 | מאת: עמוס

יש - התחילי לאכול יום יום 10 גרם קוראים לזה - נבטי ברוקולי (broccoli srouts) נמכר בכול הסופרים הגדולים ההשפעה היא חד משמעית - ואים יש במשפחה הסטוריה של סרטן - מציע להזמין באיטרנט את הזן הטוב ביותר ולגדל בעצמך. מצורף לינק המפרט את היתרונות. http://www.cnn.com/2000/FOOD/news/04/13/broccoli.benefits.wmd/index.html

22/11/2001 | 21:44 | מאת: ניקולט

מזונות נוספים: כרוב, כרובית,ברוקולי כרוב ניצנים שצריכת כמויות גדולות מהם מפחיתה סיכון לסרטן שד. שום וגם בצל המכילים אליצין שעוזר לנטרל חומרים קרצינוגנים. מוצרי סויה ( בכמויות נכונות) -מפחיתות סיכון ללקות בסרטן השד, הערמונית והמעי הגס. עגבניות- החומצות שנמצאות בעגבניות נמצאו כבולמי סרטן. לגבי נבטי ברוקולי ממליצה על אלה האורגניים ממושב בצת ( אין לי שום קשר איתם) הם טעימים במיוחד ואפשר לרכוש אותם בבתי טבע או בחנויות למזון אורגני.

24/11/2001 | 11:14 | מאת: נירה אולנד

שלום נטע שאלת שאלה טובה וחשובה. לדעתי אין מזון או תוסף כלשהו שניתן לומר עליו שהוא לבד מונע סרטן. מה שמראה הידע המצטבר עד היום הוא שניתן לחיות אורח חיים שהסיכון לסרטן בו קטן יותר. ומדובר על: 1. תזונה עשירה בירקות מגוונים: ברוקולי, נבטי ברוקולי, כל משפחת הכרוב, עגבניות, פלפלים, שום, בצל, גזר, עשבי תיבול למיניהם, עלים ירוקים מכל הסוגים, למעשה כל ירק . משפחת הכרוביים אכן נחשבת לטובה במיוחד בהגנה מסרטן, ואפשר לאכול נציג שלה מספר פעמים ביום: צנוניות, עלי רוקט, עלי חרדל, רשאד, כרוב ירוק, כרוב אדום, כרובית, כרוב ניצנים, ברוקולי, נבטי ברוקולי, צנון, לפת, פרחי חרדל בעונה (אפשר לקטוף בשדה), כולם מאותה משפחה מבורכת. 2. אכילה של 3 פירות ביום לפחות, מצבעים שונים: (למשל בעונה הנוכחית אשכולית אדומה, תפוז, גויאבה,בננה , אפרסמון). גם כאן חשוב לגוון. 3. הסתמכות על מזונות בעלי תכולת שומן רווי נמוכה (בשר רזה, עוף ללא עור או שומן נראה, ביצה פעם ביומיים, גבינות ומוצרי חלב עד 5% שומן). 4. אכילה מרובה של חלבון מן הצומח: קטניות (שעועית לבנה, סויה וטופו, עדשים, חומוס גרגרים, אפונה, פול) מומלצות במיוחד. ניתן לאכול כוס קטניות מבושלות או 120 גרם טופו כמנה חלבונית בארוחה, וניתן לשלב עם דגנים מלאים: אורז מלא, לחם מקמח מלא, תירס וכד'. 5. המנעות ממזונות עשירים בקמח לבן, סוכר מכל הסוגים ושומן שעבר חימום, גם אם הוא צמחי (למשל בדברי מאפה). 6. אכילת חופן אגוזים, שקדים, פיצוחים מכל סוג, מידי יום, וגם כאן רצוי לגוון בין הימים. אפשר לשלב אותם בתוך סלט או תבשילים שונים, וגם לאכול כחטיף. 7. המנעות משמנים צמחיים מזוקקים (שקונים בסופר), כי הם עברו חימום וחלק מהמולקולות בהם הפכו לצורות טרום-סרטניות. ניתן להשתמש בשמן זית מכבישה קרה, שמן קנולה, שמן שקדים, או שמנים אחרים לא מזוככים (שניתן להשיג בחנויות טבע). חשוב מאד לשמור אותם במקרר, כדי שלא יתחמצנו. 8. פעילות גופנית מתונה מידי יום היא חלק חשוב מאורח חיים בריא, ויש לבצע אותה באופן קבוע ככל האפשר. מדובר בכל פעילות שמוצאת חן בעינייך, וגם כאן בהחלט ניתן לגוון. 9. טכניקות להפגת מתחים גם הן חלק חשוב מאורח חיים מונע סרטן: יוגה, מדיטציה, טאי-צ'י, צ'י-גונג, כולן טכניקות שניתן ללמוד וליישם מידי יום. 10. נסי לשתות מים נקיים במידת האפשר, אם הם מינרלים קנויים או מסוננים בבית. מים מכילים לעתים שאריות חומרי הדברה, או חומרים אורגניים שונים, שיכולים להיות מסרטנים. 10. יותר ויותר מחקרים מראים שלקיחת תוספי מזון בכמויות גדולות לא רק שלא עוזרת, אלא אף מגבירה לעתים את הסיכון לסרטן. לכן עדיף לקבל את חומרי המזון הרצויים מן המזון עצמו, כפי שהטבע התכוון, ולא דרך כדורים מרוכזים שרק מוציאים את הגוף מאיזון. תוספים יש לקחת רק תוך התייעצות עם גורם מוסמך וחסר פניות (למשל יועצת החברה שרוצה לעודד מכירות בסופרפארם אינה כתובת טובה לקבל עצות). חשוב לציין שקיום אורח חיים מסוג זה מקטין את הסיכון לחלות בסרטן, אך אינו מעלים את הסיכון. יש סוגי סרטן רבים שנגרמים בשל סיבות גנטיות, ויראליות, וסביבתיות שאין לנו שליטה עליהן. אך לפחות נדע שעשינו כל מה שיכולנו לפי מיטב הידע הקיים היום. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית