סחלב

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/11/2001 | 12:24 | מאת: רונית

החורף בפתח וקנינו סחלב מוכן שצריך להרתיח עם חלב ולהגיש, על הקופסא כתוב, מכיל: סוכר, עמילן, סחלב, חומרי טעם וריח. ניתן להוסיף קוקוס או אגוזים קצוצים. שאלתי: מהו סחלב בעצם ומה זה עמילן ? האם הכוונה לקמח? מה הם אותם חומרי טעם וריח? ולבסוף האם הסחלב בריא בעצם?

20/11/2001 | 12:47 | מאת: יעל

הנה תשובה מפורטת http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=16&i=18301&t=18254

21/11/2001 | 07:30 | מאת: רונית

תודה לך יעל, כמה מתוחכם מצידך, רק שעדיין לא הבנתי מהם אותם חומרי טעם?

24/11/2001 | 10:04 | מאת: נירה אולנד

שלום רונית הסחלב הוא שורש של צמח ממשפחת הסחלביים, בעל הטעם האופייני של משקה הסחלב. כשאת קונה את האבקה בקופסא, בעצם קנית קורפלור עם אבקת סוכר, תמציות טעם שונות, של סחלב ושל וניל ואולי עוד כמה. מוסיפים מים רותחים, ומקבלים דייסת קורפלור בטעם סחלב. לדעתי כיום גם אם את קונה סחלב מוכן במסעדה את מקבלת את אותו הדבר. אין כל רע בכך, כמובן. גם כשאת מכינה פודינג וניל או כל פודינג אחר, זוהי למעשה דייסת קורנפלור עם טעמים, שמתקררת ונקרשת. אך כמובן שאין כל ערך מוסף תזונתי למוצר כזה, מלבד הקלוריות. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית