מה הבדל בתויות המזון בין
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כולסטרול ובין שומנים. יש שומן הרוי שאני יודע שזה הרע ויש תויות שמציינים. תודה
שומנים זה סוג של חומר. כולסטרול הוא תת-סוג של החומר הזה (כמו שסוכר הוא סוג של פחמימות, ועמילן הוא סוג אחר של פחמימות) כולסטרול הוא סוג של שומן רווי. (השומנים מתחלקים לכאלה שהם חד בלתי רוויים, רב בלתי רוויים ושומנים רוויים) השם "רווי" קשור - אם זכרוני אינו מטעני - לצורה הכימית שבה חומצות השומן מחוברות. לצורת החיבור יש השפעה על התהליך שהשומן עובר בגוף. שומן רווי הוא _בדר"כ_ מוצק בטמפרטורת החדר (כמו חמאה, מרגרינה, שמנת או השומן בבשר כמו הפסים הלבנים בסטייקים או העור בעוף וגם - חלמון של ביצה). שומן בלתי רווי נחשב, באופן כללי, ליותר בריא (למרות שיש סוג של שומן בדם שמכונה "כולסטרול טוב") כלומר עדיף לטגן בשמן ולא במרגרינה, לאכול עוף בלי עור ולהעדיף מוצרי חלב "נוזליים", ולהשתמש בחלבונים במקום בביצים שלמות. גם במיונז יש כולסטרול ועדיף לערבב שמן עם חומץ בתור רוטב לסלט. בשומן מהצומח (שמן בבקבוק, פיצוחים, סויה וכדו') אין כולסטרול בכלל, גם אם זה לא כתוב על התווית. למרות שיכול להיות בהם הרבה שומן! כדאי לאכול מוצרים, שכמות השומן הרווי בהם נמוכה יחסית לכמות השומן הכללי. בתאבון!
תודה
ראובן שלום א. נתן לך תשובה יפה תיקון קטן: השומן הרווי הוא שומן שמעלה את הכולסטרול הכולסטרול מקורו מן החי בלבד והשומן הרווי מצוי גם במזונות מן הצומח כמו המרגרינה והקוקוס שהוא מאוד לא בריא 80% מן הכולסטרול בדם מקורו מייצור של הכבד ולא מצריכה במזון ויש גם חומצות שומן טראנס שאינן מצויינות בתויות והן הכי מזיקות לבריאות, אם תקרא את רשימת הרכיבים תשים לב שבופלים, עוגיות וכו' מופיע "שומן צמחי מוקשה" אלה הן חומצות שומן טראנס- זהירות
ועוד דבר בקשר לביצים ומיונז, אנשים בריאים ואף אנשים עם כולסטרול גבוה יכולים לצרוך ביצה ביום מבלי שהכולסטרול יעלה ומיונז מכיל כמויות קטנות מאוד של כולסטרול כך שמותר בכמויות קטנות
צריך לשמור על רמה נמוכה של אינסולין בדם. הדרך לשמור על רמה נמוכה של אינסולין בדם, היא דיאטה דלת פחמימות.