סיווג מזון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לאיזו קבוצה משתייכים ה- תירס, חומוס, סויה, אפונה לחלבונים או לפחמימות? תודה.
דנית, בכל מזון יש קצת מכל דבר. ירקות בד"כ נחשבים נייטרליים. תפו"א למשל הם יוצאי דופן ונחשבים כפחמימות. כדי לדעת מה השיוך מספיק להתסכל בטבלה התזונתית של המזון. יש כזו לרוב על כל מוצר, וגם בספרים. תנסי גם את האתר הבא: http://www.dietnet.co.il/diet/index1.asp
ממה שראיתי, באמת יש בכל דבר את שני הדברים - חלבונים ופחמימות (למעט בשר ועוף), האם מוצר שיש בו יותר חלבון מפחמימות נחשב לשייך לקבוצת החלבונים והאם מוצר שיש בו יותר פחמימות נחשב לפחמימה?
שלום דנית, המזון אינו מחולק לפי קבוצות "פחמימות" או "חלבונים", משום שהם קימים בהרבה סוגי מזון. הסיווג הולך לפי המשפחה של כל אחד: דגנים, קיטניות, ירקות ועוד.. (ראי האתר כפי שנאמר כאן). אם המרכיב העיקרי במזון הוא פחמימה, אז הוא פחמימה, אבל, קחי דוגמה: העדשים הם קטניות, בהם הפחמימות הם המרכיב העיקרי. באופן "גס" את יכולה לומר שאת אוכלת פחמימות, אבל ממשפחת הקיטניות. רק רציתי ליישר קו פורמלי.
עזרתם לי מאוד
תודה ללזר ולאביטל על התשובות, אין לי מה להוסיף, נראה לי שהעניין הובהר